Voldtektsofferet Jada (16) hengt ut på nettet

(Dagbladet): Politiet i Houston i Texas har innledet voldtektsetterforskning etter at 16-årige Jada våknet opp på fest, avkledd nedentil. Men saken har fått et mye større omfang:

Først ble ydmykende bilder av den bevisstløse og avkledde tenåringen lagt ut på sosiale medier. Deretter begynte folk å kopiere stillingen hun ligger i på bildene, og la ut etterlikningen på sosiale medier som Twitter og Vine, med hashtagen #jadapose.

Resultatet ble et såkalt viralt fenomen; folk har postet #jadapose-innlegg på samme måte som f.eks. planking.

- Kan ikke gå ut

Nå har mobbingen antatt uante høyder, etter at Jada for noen dager siden sto fram på den lokale TV-kanalen KHOU 11 News og fortalte sin historie.

- Vennene mine blir plaget. Jeg blir plaget. Vi kan ikke gå ut. Det er veldig ubehagelig, sier hun i et nytt intervju med KHOU.

16-åringen har selv valgt å stå fram, for å advare andre.

- Det er ikke noen vits i å gjemme seg. Alle har allerede sett ansiktet og kroppen min.

Jada sier hun har opplevd to overgrep: voldtekten og uthengingen på nettet.

- Ikke noens datter fortjener noe slikt. Ikke noe mennesker fortjener noe slikt, sier Jadas mor.

16-åringen sier hun ved ankomst til ungdomsfesten ble gitt en drink. Hun sovnet kort tid etter, og antar noen har puttet medikamenter i drinken.

- Kjedet meg

Avisa Houston Press har snakket med en gutt som er blant dem som har gjort narr av Jada ved å etterlikne liggestillingen hennes. Han sier han gjorde det fordi han kjedet seg og «bestemte seg for å få litt fart på Twitter-profilen».

Men nå reagerer mange på behandlingen Jada har fått. En storm av støtteerklæringer har florert på sosiale medier, og #jadapose er etter hvert blitt «overtatt» av støttespillerne.

«Houston elsker og støtter deg, Jada.» «Voldtekt er ikke morsomt. Alle som postet bilder av denne stakkars jenta under #jadapose, trenger å søke hjelp!» «Disse tenåringene … Foreldre, noe er galt med barna deres!! De er syke, denne generasjonen er syk», er blant de flere tusen støtteerklæringene.

Mange av de sjikanøse innleggene er nå fjernet fra sosiale medier.

Friday, July 11th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments