Vogntog sperret E10 i Nordland, sjåføren hadde lagt seg til å sove

(Dagbladet): Et vogntog sperret i kveld E10 ved Bjørnfjell i Nordland melder NRK. Det utenlandske vogntoget kom seg ikke videre og bare personbiler kom seg forbi det tunge kjøreøyet. Andre vogntog kom seg ikke forbi.

- Meldingene fra stedet var at sjåføren av vogntoget hadde gått til ro for natta og lagt seg for å sove der han sto og sperret veien. Det er jo nesten så man ikke tror det man hører, sier en tydelig frustrert operasjonsleder Kåre Munkvold i Midtre Hålogoland politidistrikt til Dagbladet.

Da Dagbladet snakket med politiet i kveld hadde patruljen som ble sendt til stedet fått liv i sjåføren igjen.

- Han kom seg ikke videre og var nok ikke av de best skodde for norske veier. Dette er noe han burde ha tatt initiativ til å løse selv og ikke legge seg for å sove og vente på at våren skal komme, sier han.

Det er forferdelig kjøreforhold og i øyeblikket kolonnekjøring over Bjørnfjell.

- Vi vurderer å opprette en sak mot ham om brudd mot grunnreglene i trafikken om at man skal opptrå hensynsfullt, aktpågivende og varsomt i trafikken, sier Munkvold.

NRK melder samtidig at et utenlandsk vogntog også delvis sperrer E6 på nordsiden av Kråkmofjellet i Hamarøy lenger sør.

  • Saken oppdateres

E10 på Bjørnfjell i Narvik kommune i Nordland har det vært trafikale problemer helt siden 14-tiden onsdag. Nå er veien sperret på grunn av et utenlandsk vogntog. Ifølge politiet har sjåføren nå lagt seg ned for å sove i vogntoget mens han sperrer veien. Politiet er på stedet for å vekke ham. — Det er uvanlig. Vanligvis prøver de å legge på kjetting for å komme seg løs. Sjåføren har heller ikke bestilt bilberging og flere vogntog står i kø, sier operasjonsleder Kåre Munkvold ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Tre vogntog fast

På Bjørnfjell er forholdene vanskelige og det er nå kolonnekjøring over fjellet på grunn av uværet som herjer i Nordland. — Det er et forrykende uvær der oppe. Det er tre vogntog som ikke kommer seg videre. Bilberger er bestilt, men vil bruke minst to timer opp til stedet, sier Munkvold fra operasjonssentralen.

Også problemer lenger sør

E6 på nordsiden av Kråkmofjellet i Hamarøy kommune er også delvis sperret av et utenlandsk vogntog, melder Statens vegvesen.

Wednesday, December 3rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments