VM-utøver er ikke til å kjenne igjen

(Dagbladet): Kunstløperen Julia Antipova (16) var en av verdens beste – og i VM tidligere i år ble hun og partner Nodari Maisuradze nummer åtte i kortprogram.

Så ble hun alvorlig syk.

I et intervju med det russiske nettstedet AllSport snakker hun ut om den tunge tida.

- For en måned siden klarte jeg ikke en gang å tenke på idrett, sier Antipova.

- Stor framgang

I høst ble hun diagnostisert med anoreksi og VM-utøveren var knapt til å kjenne igjen. Det var i september at Antipova ble lagt inn på en klinikk i Moskva for grunn av sine problemer og hun veide på det minste bare 25 kg. Ifølge hennes wikipedia-profil er Antipova 1,57 meter høy.

Problemene tok ikke slutt – og senere ble hun fraktet til en spesialklinikk i Israel som skulle hjelpe henne. Der er hun fortsatt.

Til russisk presse forteller kunstløperen nå at ting er bedre.

- Det er stor framgang. Men jeg savner virkelig Moskva, snøen og vinteren. I Israel er det veldig varmt og temperaturen er over 20 grader, sier 16-åringen.

- Dyrt

Men tidligere i vinter stoppet det russiske kunstløpforbundet å betale for Antipovas behandling. Det israelske senteret i Tel Aviv var nemlig langt dyre enn behandling i Moskva.

- Kostnadene oversteg det forbundet noensinne har betalt for behandling av noen idrettsutøver, sa generalsekretær Alexander Kogan nylig.

For å hjelpe 16-åringen med å fullføre programmet i Israel er det blant annet laget en innsamlingsaksjon på Facebook, kalt «Fundraising page for Julia Antipova» som skal ha fått inn 63 000 kroner for å hjelpe henne.

- Dette gir meg ekstra styrke og selvtillit. Jeg må innrømme at jeg er positivt overrasket over at det er så stor oppmerksomhet fra vanlige folk, sier Antipova.

I intervjuet forteller hun at formen er langt bedre enn for bare noen uker siden og at hennes måltider består av alt fra cottage cheese, yoghurt, egg, kylling, kjøttboller, tunfisk og poteter. Hun påpeker at måltidene skal være rikt på proteiner, fett og karbohydrater.

På spørsmål om hun noensinne kommer tilbake til sporten hun elsker, svarer hun:

- For en måned siden trodde jeg ikke det. Nå kan jeg ikke gi et klart svar, sier Antipova.

16-åringen er født i Moskva og ble tidligere rangert som et av de største talentene i kunstløp.

Wednesday, December 10th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments