Vitne: Jeg gikk bort og brøt opp armen hans og løsnet kniven

ELLINGSRUD (Dagbladet): Ei to år gammel jente ble drept i et voldsomt knivslagsmål i Dragonstien på Ellingsrud i Oslo fredag kveld. Omkring ti personer skal ha vært involvert i slagsmålet. En 30-åring er siktet for forsettlig drap på jenta.

Dagbladet snakket seint i går kveld med et av nøkkelvitnene i saken, som bor i nabolaget. Mannen er fortsatt rystet etter hendelsen, og ønsker ikke at navn og bilde skal i avisa.

- Jeg kom hjem fra moskeen. Sønnen min møtte meg i døra. Utenfor på området var det ei dame i blodig kjole som sto og ropte etter hjelp.

I kaoset utenfor leiligheten som politiet nå behandler som et åsted, var det flere blødende mennesker – blant dem en mann med kniv.

- Han ble holdt av andre personer. Jeg gikk bort og brøt opp armen hans og løsnet kniven, sier vitnet til Dagbladet.

- Hold barnet

Han sier at den antatte gjerningsmannen ikke sa noe under kampen mot de skadde personene – bortsett fra at han ba om vann å drikke. Flere av de som var med på å overmanne den antatte gjerningsmannen var selv hardt skadd.

En gråtende kvinne bar den hardt skadde toåringen like i nærheten.

- Min sønn ble bedt om å holde barnet. Jeg forsto at hun var døende, sier vitnet til Dagbladet.

- Har det forferdelig

Ifølge vitnet hadde alle voldshandlingene tilsynelatende skjedd inne i leiligheten.

Han ringte politiet klokka 1626 i går ettermiddag. Da han kom tilbake i leiligheten sin var hendene hans fulle av blod, som han måtte vaske av seg. Da han møtte Dagbladet i går kveld hadde han fortsatt på seg den blodige skjorta.

- Jeg har det helt forferdelig, sier mannen – som avga forklaring til politiet i går.

Mor skadd

- Politiet rykket ut med mange enheter og møtte et svært kaotisk åsted. Det hadde vært slåssing mellom flere menn, og politiet fant ei jente på stedet som var drept. I tillegg er to menn innlagt på sykehus med stikkskader, opplyste fungerende leder Kari-Janne Lid ved seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet i går.

Politiet bekreftet i går at to kvinner med nær relasjon til barnet er innlagt på sykehus. Dagbladet får opplyst at en av kvinnene er jentas mor. En mann i nær familie av jenta er siktet for forsettlig drap. En mann i 30-årene er mistenkt for å ha deltatt i slagsmålet.

Kom i bil

Krimteknikere gjennomsøkte i går leiligheten, og dekket til en bil med presenning.

- Det kom en bil med folk, og etter det startet bråket, sa et vitne til Dagbladet i går kveld.

- Jeg så at en kvinne kom løpende med barnet og la det på gressplenen. De holdt fortsatt på å slåss mens hun kom nedover mot garasjen med barnet. Ambulansen var her veldig fort, sa en sjokkert nabo.

Saturday, May 24th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments