- Vindkast tar med seg glødende kvister. Nye steder kan bli antent

HASVÅG (Dagbladet): Nå i kveld har brannen tatt seg opp, og store mannskaper har måttet velge hvor de setter inn innsats mot flammene. 

- Det er vanskelig å få kontroll. Vi har nå 90 innsatsmannskaper fra brannvesenet og Sivilforsvaret inne som jobber i to hovedområder. Brannen tok seg opp noe i kveld, særlig i området ved Sandvika, sier politiets innsatsleder Hege Hestø til Dagbladet klokka 21.10.

Hele tida er det en frykt for at brannene skal spre seg:

- Det er vanskelige slukkeforhold, blant annet med vindkast som tar med seg glødende kvister som kan antenne nye steder, sier Hestø

Kystvakta i brann-tjeneste

Hun bekrefter at også Kystvakten nå deltar aktivt i slukkeinnsatsen.

- Kystvaktfartøyet KV Bergen skal nå prøve å gå så tett på land som mulig ved Sandvika for å spyle inn vann, sier Hestø.

På grunn av stormkastene som ennå plutselig feier over brannområdet tør ingen si at situasjonen er avklart for bygningene som så langt har gått klar av flammene.

- Det er frykten for bygninger som gjør at innsatsen er der den er. Ett annet område med brann i vegetasjonen er ikke prioritert, siden vindretningen er mot sjøen og det ikke er bebyggelse imellom, sier innsatslederen.

Vurderer vinden

Hestø opplyser at helikoptermannskap fra Forsvaret er tilstede for å vurdere vindforholdene kontinuerlig.

- Det er meldt like mye vind gjennom natta, men det vil bli gjort en ny vurdering av mulighetene for helikopterbistand når dagslyset kommer. Vi vil ha helikopter i slukningsarbeidet så snart det er forsvarlig, sier Hestø til Dagbladet

90 bygg er tapt

Brannene oppsto mandag kveld på Sørneshalvøya i Flatanger kommune. Brannen startet i Uran-området, og har spredd seg til Hasvåg og Småværet.

I ettermiddag har brannsjef Håvard Bye anslått at om lag 90 bygninger har gått med i flammene.

32 evakuert

I alt 32 personer bor i områdene Hasvåg og Småvær. Alle har blitt evakuert fra området i god tid før brannen spredde seg og ingen av dem ble skadd i brannen.

- Vi mener også at det ikke er folk på fritidseiendommene, har politiadvokat Trude Skogen uttalt.

Tuesday, January 28th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments