- Vil begjære egne etterforsknings-skritt i saken

(Dagbladet): Den korrupsjonssiktede politioverbetjenten Eirik Jensen skal avhøres av Spesialenheten for politisaker i morgen – og ser fram til endelig å kunne forklare seg om de mange beskyldningene som har haglet mot ham mens han har sittet på isolat.

Han er siktet for grov korrupsjon etter kontakt med narkosmugleren Gjermund Cappelen (47). Cappelen hevder Jensen har hjulpet ham å smugle store mengder hasj inn i Norge – noe Jensen avviser på det sterkeste.

- Vi antar Jensen vil bli konfrontert med beskydningene som er rettet mot ham. I tillegg antar vi at Spesialenheten legger fram bevis de mener å ha mot ham, sier advokat Jens-Ove Hagen til Dagbladet.

- Vi vil trolig begjære egne etterforskningsskritt i saken, sier advokat Hagen til Dagbladet.

Det kan være personer som forsvaret mener at politiet bør etterforske eller avhøre, steder eller andre opplysninger de bør sjekke ut eller lignende.

Hagen vil ikke si nøyaktig hva de vil be om.

Jensen ble i all hemmelighet varetektsfengslet i fire uker på tirsdag – hvorav to i full isolasjon. Hagen har varslet at fengslingskjennelsen vil bli anket etter avhøret. Det er Borgarting lagmannsrett som avgjør ankespørsmålet.

Advokaten møtte Eirik Jensen i går.

- Avhøret er søndag, og anken vil høyst sannsynlig gå ut tidlig neste uke. Det kommer an på hvor mye tid vi har til rådighet, sa han til NTB da han var på vei inn til møtet.

Jensen nekter straffskyld.

Saturday, March 1st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments