Vibeke Skofterud innlagt på intensivavdelingen

(Dagbladet) Vibeke Skofterud er innlagt på intensivavdelingen på Drammen sykehus. Det skriver langrennsløperen på bloggen sin i dag.

- Jeg er ikke kjent til for å være den mest ivrige på og rense sår og være redd for flis i finger?n, men jeg ble ganske bekymret da armene mine ble til lårstørrelse nærmest over natta. Huden glinset og var sprekkeferdig, skriver hun.

Rabdomyolyse

- Jeg dro til min gode venn og lege Erik, som alltid stiller opp uansett og han anbefalte blodprøver på Drammen sykehus. Dro ned og siden har jeg ligget her under full overvåkning på intensivavdelingen. Diagnosen er jeg er rammet av rabdomyolyse.

Ifølge Norsk Helseinformatikk (NHI) er Rabdomyolyse en sykdom som skyldes akutt ødeleggelse av store mengder muskelceller. Årsakene er mange. Akutt nyresvikt er en vanlig komplikasjon. De fleste blir bra, men for noen kan sykdommen bli alvorlig.

Det er også en særdeles sjelden diagnose. Ut fra amerikanske tall anslår NHI at det forekommer ca. 400 tilfeller årlig i Norge.

Nytt lag

Skofterud, som etter OL annonserte at hun var ferdig på landslaget. I stedet vil hun satse på langløp med Fredrik Aukland som trener på Team Centric.

Hun gjorde unna første trening med det nye laget i forrige uke, og skriver i samme bloggpost at det var en positiv opplevelse.

- For en gjeng! For en inspirasjon og for en offensiv treningsmentalitet. Nytenkende og på ingen måte redde for og tenke utenfor a4-boksen, skriver hun.

Tok i for hardt

Rabdomyolyse kan fort komme som følge av voldsom overanstrengelse. Skofterud skriver videre at det i etterpåklokskapens lys neppe var så lurt å ta i så hardt som hun gjorde på de første øktene.

- Enten var jeg fryktelig dårlig trent eller så ble jeg hardt straffet for et offensivt og motivert hode som liker og sprenge grenser. Jeg fikk hvertfall ryddet i mine egne overbevisninger om hva som er mulig og uttrykket sprenge grenser fikk definitivt en ny betydning, skriver hun, før hun avslutter med:

- Men nå er jeg på bedringens vei, og som alltid kommer jeg fryktelig tilbake.

Tuesday, May 13th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments