«Vi vil ikke ha slikt pakk i Norge. De er uønsket. Vi vil ha disse vekk. UT!»

(Dagbladet): Over en rekke innlegg på sin egen Facebook-konto tar TV-personlighet Helge Hammelow-Berg (65) for seg debatten rundt vold og kriminalitet i Norge. 

Det var Tønsberg Blad som først omtalte saken, der utgangspunktet for debatten har vært knivstikkingen på Tøyen og voldtekten på Grønland i Oslo, hvor personer med utenlandsk bakgrunn er involvert.

Hammelow-Berg er mest kjent for å ha ledet underholdningsprogrammet «Reisesjekken», og er i dag tilknytta Tønsberg amatørteater.

- Apekatter i ymse lag

Flere hundre har engasjert seg i de ulike kommentarfeltene, og svært mange ser ut til å dele Hammelow-Bergs syn i saken.

«Slagmarken i kommentarfeltet beviser bare at norske herlige nordmenn med vettet i behold ikke finner seg i at apekatter i ymse lag prøver å skremme og styre Norge. VÅRT NORGE», skriver Hammelow-Berg.

«Vi vil ikke ha slikt pakk i Norge. De er uønsket. Vi vil ha disse vekk. UT!», fortsetter han. 

Til tross for at ordbruken i debatten tidvis når et heftig kokepunkt, er det også flere som går hardt ut mot den tidligere programlederen, og kaller både ham og ytringene hans for «rasistisk».

- Jeg er ikke rasist

Dagbladet har vært i kontakt med Hammelow-Berg, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere. Til Tønsberg Blad har han likevel utdypet kommentarene.

- For det første er jeg ikke rasist. Jeg ble provosert. Uansett hvem som stikker ned uskyldig ungdom, nordmenn eller utlendinger, utøver såkalt blind vold, vil jeg kanskje karakterisere som verre enn apekatt, en veik apekatt. Vi kan ikke ha det slik her i landet at jeg skal frykte for sikkerheten til mine barn og barnebarn, sier Hammelow-Berg til avisa.

Han poengterer også til avisa at han i overskrifta i tråden presiserte at han kun har noe imot dem som ikke følger norske lover og regler. 

Det er ikke første gang at Hammelow-Berg har kommet med ytringer som har fått oppmerksomhet på Facebook. I 2009 skrev han på nettstedet at «vi trenger skikkelige innvandrere».

«Jeg står fast på at innvandrere som ikke ønsker å følge norsk lov og rett og praksis, som ikke vil lære seg norsk, som hater norsk politi og norske folk, som svindler og er kriminelle, ikke skal bli boende i vårt land, men utvises», skrev han etter at Dagbladet konfronterte han med innlegget da.

Tidligere denne måneden fikk han også oppmerksomhet i lokalavisa, da han reagerte på at Pippis far ikke lenger vil bli kalt «negerkonge» i Tønsbergs amatørteaters oppsetning i desember.

Tuesday, October 7th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments