- Vi vil at folk skal føle seg trygge, og kose seg på Ekebergsletta

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Norway Cup er i gang, og 32 000 deltakere fra 55 nasjoner skal i løpet av den neste uka fylle Ekebergsletta med fotballglede.

På torsdag gikk PST ut og fortalte om terrortrusselen mot Norge.

Frode Kyvåg bekreftet overfor Dagbladet at de ville øke beredskapen på sletta, men at ikke deltakerne skulle føle seg redde.

Trakk seg

Likevel er det tilsammen 12 lag som har som valgte å trekke seg fra turneringen på grunn av trusselen, det bekrefter Frode Kyvåg overfor NRK.

- Vi har pratet om det på laget, men vi er ikke preget av det, og det var aldri snakk om å trekke seg, sier Henrik Slovarp (17) og Justefse Gabrielsen (16) som spiller på Fron.

De skulle egentlig ha spilt sin første kamp i dag, men motstanderlaget trakk seg, uten at de to Fron-spillerne vet årsaken.

De har vært med på Norway Cup tre ganger tidligere, og det er mange grunner til at de liker Norway Cup.

- Det er en blanding av alt sammen, både kamper, stemningen og det å treffe nye folk, sier Slovarp.

- Folk er er rolig

Innsatsleder Tor Olav Heggem sier til Dagbladet at det er noen som kommer bort til dem for å snakke, men at de aller fleste ikke ser ut til å være preget av terrortrusselen.

- Folk virker veldig rolig. Budskapet her er at de skal oppføre seg som før, og ha det gøy med Norway Cup.

Han forteller at politiet har økt beredskapen etter trusselen.

- Vi har faste folk fra Manglerud politistasjon, også har vi i tillegg satt inn litt ekstra folk, for at vi skal være synlig. Hvis det skulle skje noe er vi strategisk utplassert på sletta, både uniformert og sivilt. Vi vil at folk skal føle seg trygge, og kose seg på Ekebergsletta, sier Heggem.

Følte seg trygg

Også statsminister Erna Solberg besøkte Norway Cup i dag.

- Alle foreldre må gjøre valg for sine barn. Jeg forstår at man kan bli engstelig. Samtidig ønsker terroristene å skape engstelse og frykt. Det beste vi kan gjøre er å stå sammen og ikke la oss prege av det, sier hun til NTB.

Hun sier at hun føler seg trygg på Ekebergsletta.

- Ja, jeg kjenner meg trygg. Politiet er godt til stede, og arrangørene har satt sikkerhet i høysetet. Vi må ikke la trusler om terror legge en demper på stemningen som over 30.000 barn har kommet hit for å oppleve.

• Dagbladet er medarrangør i Norway Cup, og følger turneringen tett. Har du et tips til noe vi kan skrive om fra Norway Cup? send oss en mail på : norwaycup@dagbladet.no

Sunday, July 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments