- Vi klarer ikke redde Hasvåg

(Dagbladet): Lyngbrannen i Flatanger i Nord-Trøndelag er ikke under kontroll. Det opplyser operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Johnny Olsen overfor Dagbladet.

- Situasjonen er at brannen ikke er under kontroll. Den har spredd seg mot en bebyggelse i et tettsted som heter Hasvåg, og der skal det visstnok brenne i både bolighus og fritidshus, sier Olsen til Dagbladet.

- 100 hus i fare

Han sier at han ikke vet hvor mange hus som brenner. NRK skriver at mellom 80 og 100 hus står i fare for å bli tatt av lyngbrannen.

Operasjonsleder Olsen forteller at slokningsarbeidet nå står på vent.

- Brannmannskaper har måttet trekke seg tilbake på grunn av mye røyk og flammer. Vi venter nå på dagslys, slik at vi kan få inn et helikopter, sier han.

- Hele Hasvåg i brann

Klokka 07.40 måtte røykdykkerne trekke seg ut av Hasvåg igjen, ifølge Trønder-Avisa.

- Det var et forferdelig syn som møtte dem. Hele Hasvåg står i brann, og er ikke mulig å redde, sier innsatsleder Kjetil Barstad på stedet til Trønder-Avisa i 08-tida.

- Alt er jevnet med jorda på Hasvåg, sier brannsjef Hans Petter Haukø i Flatanger til avisa.

Operasjonsleder Olsen anslår at 20 personer så langt er blitt evakuert.

– De er samlet på en plass utenfor av brannområdet, sier Olsen.

- Sprer seg raskt

Været gjør slokningsarbeidet ekstra vanskelig.

- Det er tørt og det blåser kraftig. Det gjør at brannen sprer seg raskt, sier han.

Ingen mennesker har blitt skadet i brannen, ifølge operasjonslederen. 40 sauer som har stått innelåst i et fjøs i brannområdet skal ha blitt blitt sluppet ut, opplyser Olsen.

- Hvor stort område er det som brenner nå?

- Dette er ei halvøy, så det er vel snakk om nærmest hele øya. Vi frykter brannen skal spre seg videre til et tettsted som heter Småværet. Der er det også en del fritidshus, kanskje et titalls eller flere, sier Olsen.

- Dramatisk

Ordfører i Flatanger, Olav Jørgen Bjørkås sier til Dagbladet at i verste fall kan et område på 15 kvadratkilometer bli rammet av brannen.

- Vi vet at det brenner i Hasvåg, men vi vet ikke hvordan det går med Småværet, som liggger mellom en til to kilometer unna. Det er en utfordring at vi ikke vet hvordan dette går, og at vi ikke har oversikt, sier Bjørkås til Dagbladet.

- Det er dramatisk når hus brenner, og aller verst for de som er evakuert, fortsetter ordføreren.

Det var i går kveld i 22.20-tida at nødetatene i Nord-Trøndelag fikk melding om lyngbrannen i Flatanger. Brannen startet i området Uran på Sørnesset i Flatanger, og har siden spredd seg og spredd seg til Hasvåg.

Tuesday, January 28th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments