- Vi har løpende kontakt med nordmenn i Gaza

(Dagbladet): Minst 120 personer har blitt drept siden angrepene mot Gazastripen startet tirsdag. Over 924 personer skal være skadd, ifølge helsepersonell.

Den israleske avisa Haaretz skriver at et økende antall utenlandske statsborgere ønsker å forlate området. Israelske myndigheter opplyser til avisa at de har mottatt om lag 800 søknader fra utenlandske statsborgere.

Også nordmenn har bedt om utreisehjelp.

- Løpende kontakt

- Vår utenriksstasjon i Al Ram har løpende kontakt med norske borgere i Gaza. Vi samarbeider med FN, andre land og lokale myndigheter om koordinert uttransportering for de som ønsker det. I går forlot en gruppe norske borgere Gaza, sier pressevakt Kristin Enstad i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Om flere vil kunne få reise ut de nærmeste dagene avhenger blant annet av om Israel eller Egypt holder grensene åpne for utreise, sier hun. Utenriksdepartementet har siden februar 2013 frarådet reiser til og opphold i Gaza.

Haaretz skriver at statsborgere fra blant annet Norge, USA, Sverige, Tyrkia og Australia er blant de om lag 800 borgerne som har fått utrisetillatelse, og at de vil begynne uttransporteringen av disse fra Gaza via Erez søndag.

Bakkeinvasjon
Israelske angrep natt til lørdag kostet minst 16 mennesker livet. I Beiht Lahiya ble to personer drept i et angrep som skal ha rammet en veldedig organisasjon som jobber med å hjelpe funksjonshemmede.

Det israelske forsvaret hevder at det har blitt avfyrt om lag 690 raketter og bombekastere i retning av Israel. Ingen israelere har så langt blitt drept,  men fredag ble en israeler alvorlig såret da en bensinstasjon i byen Ashdod ble truffet av en rakett.

Hvorvidt Israel skal sende bakkestyrker inn på Gazastripen kan bli avgjort i løpet av helgen. Det sa landets utenriksminister Avigdor Lieberman i et TV-intervju fredag.

EU-diplomater tror Israel vil gjennomføre en bakkeoffensiv mot Gazastripen hvis rakettangrepene til Hamas fører til at alvorlige israelske tap, melder EU Observer.

- Hvis de treffer en barnehage eller en skole, og det fører til alvorlige tap, vil det føre til alle typer konsekvenser, deriblant en bakkeoffensiv, sier en ikke navngitt EU-diplomat til EU Observer.


Saturday, July 12th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments