- Vi har fjernet titusener av bilder og stengt hundrevis av kontoer

(Dagbladet): I det som er omtalt som tidenes verste hackingskandale ble en lang rekke stjålne, private nakenbilder av profilerte kvinner som Rihanna, Jennifer Lawrence, Kate Upton og Ariana Grande i august spredd på nettsteder som 4chan og Reddit.

Det har angivelig også vært mulig å se bildene ved å søke etter dem på Google og Google-eide Youtube, noe som har fått Hollywood-advokaten Marty Singer til å varsle søksmål mot søkegiganten.

«Google har mislykkes med å fjerne bildene, og hjelper samtidig til med å legge til rette for at bildene skal bli værende på nettet. Google tjener millioner på å gjøre disse kvinnene til ofre», skriver Singer i et brev til Google.

Ikke bra

Han hevder at Google, i motsetning til for eksempel Twitter, har unnlatt å reagere på en rekke varslinger om steder bildene ligger ute.

Nå svarer Google på kritikken og viser til at de har slettet titusener av forekomster av bildene i deres søkeresultater, og stengt hundrevis av brukerkontoer som har bidratt til å laste dem opp på nett, uttaler en talsperson for Google ifølge Deadline.

- Internett er bra til mye. Å stjele nakenbilder er ikke en av dem, sier Google-representanten.

Frykter for karrieren

Skandalen skjedde etter at noen fant en vei inn på kjendisenes private lagringsplass hos Apple-tjenesten iCloud. Apple har reagert ved å innføre nye sikkerhetsrutiner. Likevel fant en ny bunke private bilder veien ut på weben i september, da med blant andre Kim Kardashian blant ofrene.

Lawrence skal ha bistått politiet med å etterforske hvem som står bak bildetyveriet. «High School Musical»-stjerna Vanessa Hudgens fryktet for sin egen karriere etter at bilder av henne kom på avveie.

- Hun ønsker å bli oppfattet som en seriøs skuespiller og nå er hun redd for at dette skal sverte folks inntrykk av henne, og at det vil påvirke produsenter og andre som har innflytelse på karrieren hennes, sier Hudgens’ manager.

Saturday, October 4th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments