«Vi har fått som fortjent og er sjokkerte»

Det første budsjettet viser at det er to blokker i Norge.  Og der er 3 (tre!) år til neste valg.
 
Jeg etterlyser en styrende hånd i dette raset av ivrige departementer.

Hvem tar helhetlig samfunnsansvar? Hvor er du Erna når departementene sender allverdens ugagn ut på høring? Har vi ministre som styrer (støttet av en sterk finansminister) og en statsminister som står  i kulissene og er landsmoder?

Regjeringsbygging tar ikke ett år Erna. Det vet Gro som satt i mange regjeringer før hun tok på seg landsmoderkåpa.
 
Nå raser hele kabalen. Her er det jeg kommer på i farten:
 
Det siste er Copernicus: Hvem fant på at det kunne spares der? Mens fjellsider løsner, breer smelter og med Barentshavet og Svalbard som våre interesseområder.
 
Formueskatten: Den er nå analysert til bunns i pressen.
 
Kutt i sosiale ytelser: Det virker litt sånn hepp hepp! Dårlig gjennomtenkt og livsfarlig. Fattigdom er livsfarlig for oss alle. Se til Storbritannia m.fl. Det skaper vold og ekstremisme, det er bare det at det tar en generasjon eller to. Snu nå!!!
 
Arbeidsmiljøloven! Katastrofe, begrunnelsen er kommersiell, omstridt og syltynn. Vi kommer til å få et helt nytt samfunn. Det norske taper og tilpasser seg  løsninger i andre land. Norske løsninger som folk i andre land beundrer nulles ut. Og endringene er vel irreversible?
 
Pappapermisjonen: Politisk nærmest ubegrunnet. Departementet prøver seg med «frihet». De ofrer familielivets gunstige utvikling for et helt folk. For å hestehandle med Kfr. Bare vent, vi ser nok snart hvilke kameler Krf har vært villig til å svelge for dette «godet» til mor.
 
Kulturen og «frihetsmetaforen»: Hvem tror at private penger er frihet? Å nei du, de skal ha valuta for pengene sine og et ord med i laget. Skulle bare mangle.
 
Post lørdagsombæring: Si det heller rett ut, ikke reduser tilbudet inntil privatisering blir ca det samme. Folk er ikke dumme Erna. Vi liker ikke å bli mørnet på denne måten.
 
Salg av arvesølvet (lønnsomme bedrifter og Statens skoger): Vi trenger ikke pengene, men …….?. Regjeringen tar ikke vare på norske interesser og fremstiller sine gjerninger som forretningsmessig begrunnet. Naive norske politikere.
 
Slutt på gratis barnehage for småbarn på asylmottak? Utrolig rått. Den frekkhet å komme med «handlingsregelen». Det dreier seg visst om 0,0000x promille av oljefondet. Her ligger det rå innvandringspolitikk bak. De skal ikke ha det for godt, ikke de små heller.
 
Dyrere barnehage for folk flest: Departementet kunne ikke gi egne satser for lavinntekt uten å la noen svi. «Vi gir og dere betaler folkens». Og her snakker vi ikke om rikinger.
 
Lærerløftet: Alt på ett kort. 4 i matte og 5-årig og kursing av lærere. Bra, men der fikk de skutt ned alt det andre som er avgjørende viktig for barns skolegang. Mer frihet for lærerne, færre elever pr lærer kanskje? Skolemåltid, trivselstiltak, skolevedlikehold.
 
Miljø og klima: Når det er budsjettkutt i miljøverndepartementet begrunnet med at ansvaret er delegert til departementene så er det ikke helt betryggende. Miljøvernministeren har ikke innflytelse og statsministeren legger seg ikke i?
 
Polkvoten på taxfree: Usmakelig publikumsfrieri og svekking av vinmonopolet som sterke krefter høylytt vil fjerne. Si det heller rett ut og ta debatten om det saken virkelig gjelder.
 
Musikere i eldreomsorgen: Så smålig. Håper at jeg er såpass at jeg kan låse døren når noen vil inn og klimpre på gitar og synge med hvert sitt nebb. Tenk på tvers av departementer: La lokale musikerne få beholde denne lille ekstrainntekten på dagtid (herregud!) og gi eldre kvalitet.
 
Billigere båtmotorer (hææ?) Segway (er det så gjennomtenkt?)
Snøscooter i fjell og på vidder. Prøveordning du liksom, i 150 kommuner?
 
Vi har stemt dem inn folkens så vi får bare bite tenna sammen.

Mange tenkte ved valget i fjor at det blir sånn omtrent hipp som happ hvem som styrer. De som ikke trodde det har fått sine bange anelser overoppfylt.

Wednesday, November 5th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments