- Vi gikk til sak på grunn av smerten han har påført oss og barna våre

(Dagbladet): – Vi utsettes for mer smerte og press for hver gang vi må komme hit. Vi ønsker bare rettferdighet, sier Kate McCann til pressekorpset utenfor rettsbygget i Lisboa.

Raser mot etterforsker

Sammen med mannen Gerry møtte hun i går i portugisisk rett for å vitne i ærekrenkelsessaken de har anlagt mot Goncalo Amaral – den utskjelte etterforskeren som sto for den første, kraftig kritiserte etterforskningen av Maddie-saken.

- Vi gikk til sak på grunn av smerten Amaral har påført oss og barna våre. Amaral er ikke noe offer i dette, sier Kate McCann.

Ekteparet mener påstander Amaral har framsatt i sin bok fra 2008 har påført dem en stor, og totalt unødvendig, tilleggsbelastning, ifølge Daily Telegraph.

I boka framsettes han grove påstander om McCann-parets påståtte rolle i tragedien – påstander som aldri er blitt bevist, og som seinere er blitt sjekket ihjel av politiet.

- Strategi

Kort tid før paret skulle vitne skal Amaral ha sparket advokaten sin, noe som dermed førte til at McCann-parets vitnemål ble utsatt. Dette skal også ha skjedd tidligere.

- Det er et kynisk forsøk på å slite oss ut. Og det er Madeleine som må lide, sier mamma McCann.

- Tror dere sparkingen er et ledd i strategien hans, spørres de ifølge Daily Mail.

- Definitivt, hevder Gerry McCann.

Krasse påstander

I et eksklusivt intervju med Dagbladet i januar fortalte Goncalo Amaral om kampen mot ekteparet McCann. Rettssaken som nå pågår dreier seg om et krav om 10 millioner kroner i erstatning fra Gerry og Kate McCann, som mener Amaral framsetter ærekrenkende påstander i boka «Maddie: A verdade de mentira» (Sannheten om løgnen) fra 2008:

I boka går Amaral igjennom bevisene i saken, og uttalte at mistanken burde rettes mot foreldrene til Madeleine McCann, påstander som foreldrene reagerte sterkt på.

Foreldrene mener også at jo lenger Amaral lykkes med å hale ut rettssaken, jo lenger står påstandene udokumentert i bokhandelen.

Midlene fryst

Konflikten mellom Amaral og McCanns preget lenge dekningen i britiske medier, og McCann-paret har fått flere millioner kroner i erstatning, og flere beklagelser, fra britisk presse for dekningen av Maddie-saken.

Erstatningskravet fra McCann behandles nå av en domstol i Lisboa. Inntil saken er avgjort, fryses Amarals midler og han får bare disponere nok penger til å overleve.

Amaral mener han er et offer i saken, og at kritikken mot ham er urettmessig.

– Jeg kan ikke disponere midler fra boksalget. Jeg jobber litt som juridisk rådgiver for et firma. Men jeg får bare penger slik at jeg kan overleve. Jeg bor i min fars leilighet i Portugal, sa Goncalo Amaral til Dagbladet i januar.

Tuesday, June 17th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments