- Vi detter jo helt sammen: Blir vanskelig å ta ut et stafettlag nå. Fryktelig vanskelig

SOTSJI (Dagbladet): De har ladet til den store svensk-norske kampen i langrennssporet i hele år, våre venner i Sverige. Og aller øverst på ønskelista står selvfølgelig en seier over Petter Northug.

Men Marcus Hellners sølv i dag, var svenskene naturlig nok kjepphøye i pressesonen etter løpet. For ikke nok med sølvet, Sverige fikk hele laget sitt inn foran Petter Northug.

Daniel Richardsson ble nummer sju, Lars Nelson nummer ti og Anders Södergren ble nummer fjorten.

Og Petter Northug ble altså nummer sytten etter at han regelrett ga opp midt i den siste bakken.

- Jeg skjønte at det var kjørt i bunnen av den siste bakken, men så prøvde jeg et siste forsøk på å tette luka, men da var det bare å vinke med flagget og gi opp, sier Petter Northug.

- Jeg kjente at jeg ikke var god nok for medalje i dag, og da gir man litt opp.

Søndagstur

Northug skled over den siste bakketoppen, sto oppreist nedover den siste bakken, og gikk rundt på stadion som om han tok dagens søndagstur uten startnummer på brystet.

Differansen opp til Dario Cologna ble til slutt 1.24, noe som fikk den svenske langrennskommentatoren i Expressen til å godte seg litt ekstra.

- Hvor ble det av deg, Petter?, spør han, og utroper like gjerne Hellner og Cologna som gullfavoritter i sprinten kommende tirsdag.

- Hvordan føles det å bli slått av fire svensker?, ville en annen svensk journalist vite etter løpet.

- Det var greit, det. Jeg kunne vel ha gått ganske mye fortere opp den siste bakken og gått for en bedre plassering, men når man ikke kan ta medalje så må man tenke neste løp, svarte Petter, og valgte å skryte av erkerivalen Marcus Hellner i samme slengen.

- Marcus virker å være i solid form, så han blir vanskelig å ha med å gjøre her.

Sverige stafettfavoritt

For det er ingenting som tyder på at herrenes langrenn blir den parademarsjen det har vært tidligere denne sesongen. Med Sjur Røthe og Tord Asle Gjerdalen såvidt innenfor den øverste tredelen av resultatlista, ser plutselig de regjerende svenkse olympiske mesterne på stafett ut til å ha alle muligheter til å forsvare gullet fra 2010.

- Akkurat nå er det jo akkurat sånn som det var i Vancouver, at laget deres virker mye sterkere enn vårt. Vi detter jo totalt sammen på en dag som det her, når vi har to løpere som egentlig skal være gode, men som ikke er med i det hele tatt. Det blir vanskelig å ta ut et stafettlag nå. Fryktelig vanskelig, sier Northug.

- Men jeg håper jo på å få gå sisteetappen på stafetten, da. 

Sunday, February 9th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments