Verdens største muslimske nasjon: Pinlig og ydmykende

(Dagbladet): Presidenten i Indonesia, verdens mest folkerike muslimske land, fordømmer handlingene til Den islamske stat (IS) som pinlig og ydmykende for regionen og ber nå muslimske ledere om å forene seg i kampen mot ekstremisme, skriver AFP.

Susilo Bambang Yudhoyono betegner IS-militantenes framferd og voldsutøvelsen de har lagt for dagen i store områder av Irak og Syria som frastøtende.

- Det er sjokkerende og i ferd med å komme ut av kontroll, uttalte han i et intervju med The Australian dagen etter at IS slapp videoen som viser bøddelen som dreper den amerikanske journalisten James Foley på bestialsk vis.

- Forbyr IS

- Vi tolererer det ikke. Vi forbyr IS i Indonesia. Indonesia er ingen muslimsk stat. Vi respekterer alle religioner, sier presidenten.

Yudhoyono tar også til orde for at internasjonale ledere må komme sammen i kampen mot radikalisering.

- Dette er en vekker for ledere verden over, inkludert muslimske ledere, sier Indonesias president. Han legger til at handlingene til IS ikke bare er pinlige for Islam, men også ydmykende.

- Alle ledere bør se nærmere på hvordan man bør bekjempe ekstremisme. Forandrede paradigmer på begge sider er nødvendig, hvordan Vesten ser på Islam og hvordan Islam ser på Vesten, sier Yudhoyono.

Indonesia har en muslimsk populasjon på 225 millioner mennesker, og har i lang tid hatt problemer med terrorisme. Målrettet innsats de siste åra har satt en stopper for store, dødelige angrep.

- Største trussel mot USA

I USA regner man nå IS-militantene som den farligste trusselen mot landet på flere år, skriver BBC. Forsvarsminister Chuck Hagel sier at amerikanske angrep har svekket IS i Irak, men at det er ventet at ekstremistene vil regruppere.

USAs toppgeneral Martin Dempsey sier IS-krigerne ikke kan beseires uten angrep på basen deres i Syria.

Saturday, August 23rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments