- Velger du å kjempe for IS, skal samtlige trygderettigheter falle bort umiddelbart

(Dagbladet): I dag forteller Dagbladet hvordan en rekke norske islamistkrigere har mottatt norske velferdsmidler før eller etter at de deltok i borgerkrigen.

Det får Frp til å rase.

Frp’s Erlend Wiborg vil at PST og E-tjenesten nå skal kunne varsle NAV for å hindre ytterlige utbetalinger til personer som har kjempet i borgerkrigen i Irak og Syria. Tidligere i dag gikk Hårek Elvenes (H) ut i Dagbladet og ba om at kommunene må få vite hvem Syria-krigerne er.

- Uakseptabelt

Wiborg mener Norge nå må slutte å være naive ovenfor ekstreme islamister. Han mener denne gruppens trygdemisbruk må stoppes med alle midler.
 
-Vi kan ikke ha en situasjon der Syria-terrorister mottar trygd fra NAV. I så fall vil den norske stat indirekte støtte terrorisme, noe som er totalt uakseptabelt. Norge skal bekjempe IS, ikke støtte denne terror-«staten», sier Wiborg til Dagbladet.

- Tidligere regjeringer har åpenbart hatt et altfor naivt syn på både ekstrem islam og trygdemisbruk. Jeg er glad for at vi nå har en regjering som tar dette på alvor.

PST må varsle

Wiborg, som sitter i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, har flere forslag til hvordan regjeringen bør stoppe trygdemisbruk blant terrorister.
 
- Velger du å kjempe for IS, og dermed er med i en organisasjon som massakrerer sivile, skal samtlige trygderettigheter falle bort umiddelbart. For å sørge for dette er NAV nødt til å få mer og bedre informasjon enn hva de har i dag. Vi må få rutiner der PST og E-tjenesten umiddelbart varsler NAV om norske innbyggeres terrorvirksomhet i utlandet, sier Wiborg.

- Regjeringen har nå en full gjennomgang av NAV. I dette arbeidet er det viktig at denne typen problemstillinger tas seriøst. NAV mener selv at de har gode virkemidler for å stoppe utbetalingene i disse tilfellene, men at de mangler informasjon. Vi må likevel vurdere om større varsling ovenfor NAV er tilstrekkelig, eller om det er behov for en lovendring. Det som i alle tilfelle er helt sikkert er at FrP i regjering rett og slett ikke aksepterer denne typen trygdemisbruk.   
 

Wednesday, September 17th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments