Varmere på Voss enn på Malta

(Dagbladet): – Det er ingen vits i å reise til Syden når vi har så deilig vær her i Norge, sier Espen Engebretsen, og forteller at det er tredje dagen på rad at familien har tatt turen til stranda i Bunnefjorden i Oslo.

Sydenturister fra Norge kan se hjemover for å finne målinger på rundt 30 varmegrader og yrende badeliv langs strendene over hele landet.

Mellom klokka 14.00 og 17.00 i dag er det ifølge Yr.no 29 grader i Bergen, 30 grader i Oslo og 31 grader på Voss. Til sammenlikning er det 22 grader i Rijeka i Kroatia, 23 grader i Ajaccio på Korsika, 24 grader på Gran Canaria i Spania og 25 grader i Valletta på Malta.

Det regner på den franske rivieraen og gradestokken i Antibes viser 23 grader.

Tropenetter

Vakthavende meteorolog Nina Larsgård ved Meteorologisk institutt sier at vi hadde tropenatt fem steder i Norge natt til mandag.

Det var på Færder i Vestfold med 20,1 plussgrader, Lindesnes i Vest-Agder med 20,2 grader, Lista i Vest-Agder med 20,5 grader, Lysebotn i Rogaland med 20,3 grader og Buholmsråsa i Trøndelag med 21,0 grader. Det betyr at temperaturen disse stedene var mer enn 20 varmegrader hele døgnet.

Politiførstebetjent Eva Brekke, putret rolig rundt i Bunnefjorden i Oslo med politibåten i det varme sommerværet i dag.

- Dette er helt fantastisk, sier Brekke, som er ute og passer på at båter holder seg utenfor badebøyene og baderne innenfor.

- Dette er bonusdager. Det er godt å ha fri, men fint å være på jobb i åpen båt og iført shorts, sier Brekke til Dagbladet.

På toppen av ti-meter’n er det mange som nøler. Det gjaldt ikke Otto Garli (14). Råtassen kastet seg ubekymret ut fra høyden og traff vannet uten så mye som et skvulp. Litt bortenfor satt moren, Maria, med høydeskrekk.

23 grader i sjøen

- Jeg får vondt i beina, sier Maria Garli, når hun ser opp på poden som hopper ut i vannet som holder omtrent 23 grader.

- Første gangen jeg skulle hoppe så nølte jeg og gikk ned igjen. Andre gangen måtte jeg bare hoppe sier, Otto om vågestykket.

Inne ved sandstranden på Ingierstrand vaket Espen Engebretsen og datteren Amalie (4) rundt i en gummibåt.

- Det blir ikke bedre enn dette, sier Espen, idet Amalie hopper fra gummibåt og ut i det grunne vannet.

- Rundt 30 grader

Meteorolog Nina Larsgård sier at det ligger an til temperaturer på 28 til 30 grader veldig mange steder på Østlandet i dag.

- Vi ser at de varmeste stedene vil være rundt Oslo, sørover til Østfold, i lavereliggende områder i Telemark og Buskerud, sier Nina Larsgård.

Vakthavende meteorolog Kjersti Opstad Strand ved Værvarslingen på Vestlandet sier at det kun ser ut for at grenseområdene mot Sverige i Trøndelag kan få noe bygeaktivitet med torden i ettermiddag og kveld.

- Vi ser for det meste sol og varmt vær, men det kan bli kraftig nedbør de stedene som blir berørt i Trøndelag i ettermiddag. I morgen er det nesten hele Vestlandet som blir berørt av bygeaktivitet. Da kan Trøndelag slippe unna bygene.

Kjersti Opstad Strand oppfordrer folk om å nyte det gode været når sola skinner denne uka. Til helga vil høytrykket svekkes. Det vil gi rom for et lavtrykk fra Vestlandet og nordover.

- Vi vil få lavere temperaturer og fuktig vær. Den mest markante værendringen kommer lørdag og søndag, men vi vil likevel ha i underkant av 20 varmegrader om dagen og i underkant av 15 grader om natten.

- Tåke langs kysten

Vakthavende meteorolog Geir Bøyum ved Værvarslingen i Nord-Norge varsler fint vær i det meste av Nord-Norge i dag, men med litt tåke i kyststrøkene i Finnmark.

- Tåken vil bli liggende utover dagen ved kysten i Finnmark. I Nordland venter vi 30 grader og kanskje mer. Lenger nord får vi 20 til 25 grader, mens Finnmark blir litt mindre varmt, sier Geir Bøyum.

I morgen vil det også bli tåke langs kysten i Nordland og Troms. Det vil også bli liggende igjen litt tåke langs kysten i Finnmark. Mot helga ser det ut for at det fortsatt vil bli fint vær i Nordland, men at det vil komme mer varierende vær med skyer i Troms og Finnmark. Det vil bli litt kjøligere i kyststrøkene og noe nedbør mot slutten av uka.

Tuesday, July 22nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments