Våpen, hasj og sekssifra kontantbeløp beslaglagt i to storaksjoner

(Dagbladet): Sivilkledd politi slo i dag tidlig til mot en rekke adresser i Oslo, i en storstilt aksjon for å knekke en narkoliga som politiet mener har solgt hasj og andre narkotiske stoffer i Tøyen-Grønland-Gamlebyen-Ensjø-Helsfyr-området.

Over 60 politifolk deltok i aksjonen. Politiet opplyser torsdag ettermiddag at 22 personer ble pågrepet i saken. 17 av disse er menn og fem er kvinner. Aldersspennet blant de pågrepne er fra 17-65 år.

Aksjonen var i hovedsak rettet mot faste selgere i narkotikanettverket og mot kjøpere som har drevet videresalg av mindre partier.

- Dette er basert både på informasjon vi hadde i forkant av forrige aksjon og nye opplysninger i den svært omfattende etterforskningen, opplyste Bresil til Dagbladet torsdag morgen.

Hovedmenn i narkonettverk

Torsdagens pågripelser kommer i kjølvannet av arrestasjonene som ble gjort i september, blant annet av flere personer i samme, norskpakistanske familie som regnes som hovedmenn i et stort narkosalgsnettverk. En far (53) og noen av hans sønner er blant de siktede i saken.

Advokat Heidi Ysen representerer faren i den norskpakistanske familien, hvor flere personer regnes som sentrale i narkonettverket. En far og flere av hans sønner ble pågrepet under aksjonen i september.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld. Når det gjelder dagens politiaksjon kjenner jeg ikke til den, og har ingen kunnskap om at den kan knyttes opp mot saken fra september, sier Ysen til Dagbladet.

Advokat Ketil Magnus Berg ved Advokatfirmaet Furuholmen representerer et annet medlem av familien, 29 år gammel norskpakistaner.

- Siden saken er under etterforskning, ønsker jeg ikke å gi noen kommentar på det nåværende tidspunkt, sier Berg til Dagbladet.

Beslag

Politiet mener narkonettverket har utnyttet tenåringer til omfattende hasjsalg på gata på den sentrale østkanten i Oslo. I tillegg skal noe av narkotikaen ha blitt solgt direkte fra leiligheter i området.

- Totalt fra aksjonen 30. september har vi beslaglagt over en million kroner. Vi mener dette er penger som stammer fra salg av narkotika. I dag ble det tatt mindre pengebeslag fra andre- og tredjeledds narkotikaselgere. Det er disse vi mener selger til hvermansen. Over 40 personer er pågrepet etter aksjonen 30. september og i dag, sier etterforskningsleder Jan Erik Bresil til Dagbladet.

Politiet opplyser at det ved forrige beslag ble beslaglagt rundt én kilo cannabis, men at det i dag ble beslaglagt mindre mengder cannabis fra selgerne.

- Det ble ved forrige aksjon også tatt beslag i ett skarpladd våpen. Dette har vi ikke funnet i dag. De som har blitt pågrepet i dag bar heller ikke våpen under aksjonen, sier stasjonssjef Kåre Stølen på Grønland politistasjon til Dagbladet.

Konflikt om territorier

Etterforskningen, som har skjedd i tett samarbeid med Seksjon for organisert kriminalitet, har pågått i flere måneder. Politiet kunne for første gang i dag fortelle fortelle om det dramatiske bakteppet for saken.

- Politiet fikk informasjon om en konflikt om territorier for narkosalg. Det forelå informasjon om at de involverte hadde skaffet seg våpen i kampen om salgsområdene og vi fryktet at noen kom til å bli skadd. Vi har fått meldinger om konfrontasjoner der skytevåpen har blitt brukt, og vi utelukker ikke at flere uoppklarte skyteepisoder øst i Oslo i år og i fjor har sammenheng med denne konflikten, sier etterforskningsleder Jan Erik Bresil ved Grønland politistasjon, til Dagbladet.

Thursday, December 4th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments