- Valutalån er ren og skjær spekulasjon

(Finansavisen): – Valutalån er ren og skjær spekulasjon. Det er først og fremst en god butikk hvis renten er lav, og jo større renteforskjellen blir, jo mer interessant blir det, sier valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets til Finansavisen i dag.

- Renteforskjellen mellom landene i dag er bare på noen få prosentpoeng, så rentegevinsten blir svært liten. Samtidig er volatiliteten stor. Jeg vil derfor si at valutalån er for dem med sterkt hjerte, sier han.

Han mener kronesvekkelsen er svært overdrevet, og at risikopremien vil avta på sikt, men at usikkerheten vil være stor de neste ukene og månedene.

- Vi er fortsatt i tvil om 9,90 for euroen, som vi så denne uken, er toppen. På to dager har kronen svingt med 10 prosent. Og på kort sikt kan kronen svekke seg ytterligere, sier han til avisen.

Yen og franc

- Hvis man da har et sterkt hjerte, og er villig til å ta sjansen på en kronestyrkelse vil gi gevinst, hvilken valuta er det da mest fornuftig å låne i?

- Først og fremst må man låne i en valuta som har et stort og likvid marked. Hvis vi også ser på de fundamentale forholdene vil jeg si sveitsiske franc og japanske yen. I Sveits er renten nettopp satt uventet ned for å forhindre at valutaen blir for sterk. Fremover tror vi det vil bety lav rente og en svakere sveitserfranc, sier han til avisen.

- Japan fører en ekstremt ekspansiv pengepolitikk, og har varslet at de vil fortsette med det til ut 2016, sier Østnor.

Landet preges av fall i etterspørselen og svak lønnsvekst.

- Vi tror det i Japan vil være nødvendig med støttekjøp av statsobligasjoner i lang tid fremover, og at renten i Japan derfor vil være svært lav i flere år fremover, sier Magne Østnor.

Flere nyheter

Kronesjokket har gitt eksplosjon i forespørsler om valutalån
- Dere har skylden for oljeprisfallet
Banken setter ned renten på boliglån

Monday, December 22nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments