Utvider polets åpningstider

Regjeringen legger mandag fram et forslag om å utvide Vinmonopolets åpningstider.

Regjeringen vil  la Vinmonopolet holde åpent nyttårsaften, julaften, påskeaften, pinseaften og valgdager, melder NTB.

Det var finansminister og Frp-leder Siv Jensen som kunngjorde dette, da hun talte til årsmøtet i Buskerud Frp i dag.

Forslaget er i tråd med løftene i regjeringsplattformen og vil bli sendt fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Jensen la til at småkommuner uten eget polutsalg også vil merke forskjell. Der skal man nemlig kunne hente ut bestilte polvarer gjennom Post i butikk, så lenge denne tjenesten holder åpent. Vinmonopolets åpningstider skal ikke være styrende for dette, sa Frp-lederen ifølge NTB.

Regjeringens i denne sammenhengs mest kritiske støtteparti, Krf er åpnet for at dette kan være et forslag de vil godta.

- Vi er opptatt av å bevare vinmonopolet som en bærebjelke i norsk alkoholpolitikk. Da er vi villige til å se på disse dagene, sier nestleder i Krf, Hans Olav Syversen.

-Så dere vil stemme ja til dette forslaget?

-Vi må først se forslaget og så skal det gjennom en vanlig gruppebehandling, men det er ikke utenkelig at vi kan gå med på dette, sier han.

-Hva tror du grassrota i Krf synes om dette?

- Det kan selvsagt være delte meninger, men mange ser nok at vi skal bevare polet som et viktig og vellykket alkoholpolitisk tiltak. Så må vi ikke være dogmatiske på åpningstider, sier Syversen.

I avtalen mellom Høyre, Frp, Venstre og Krf fra i høst står det at hovedlinjene i norsk alkoholpolitikk skal ligge fast. Vinmonopolet vil derfor ikke bli lagt ned med det første.

- Det bør være handlingsrom for å gjøre fornuftige justeringer som utvidelse av polets åpningstider. Det må være innenfor avtalen å fjerne noen regler som folk oppfatter som dusteregler, som at polet er stengt på nyttårsaften, på valgdagen og før en del helligdager, sa Venstre-representant Sveinung Rotevatn til Dagbladet da avtalen ble lagt fram.

Sunday, January 26th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments