Uruguays president viser tenner i biteskandalen

– Jeg så ikke at han bet noen. Men de gir hverandre så mange slag og spark, og vanligvis tåler de det, sa president Mujica til pressefolk onsdag.

Han beskrev landets stjernespiss som risikerer utestengelse dersom han blir kjent skyldig i å ha bitt italienske Giorgio Chiellini i skulderen, som «en strålende spiller».

– Vi valgte ham ikke til å være en filosof eller en mekaniker eller å ha gode manerer – han er en god spiller, fastslo Mujica.

Uflaks

Suárez er anklaget for å ha bitt Chiellini i skulderen under tirsdagens VM-kamp som Uruguay vant 1-0. TV-bildene viser at Liverpool-spilleren setter munnen mot Chiellinis skulder. Spørsmålet er om det kan bevises at han bet, noe han to ganger tidligere er blitt dømt for å gjøre på fotballbanen.

Suárez er også tidligere dømt for rasisme og ble utskjelt for en hands på mållinjen i forrige VM som frarøvet Ghana en plass i sluttspillet og som isteden sikret Uruguay avansement.

Mange uruguayanere mener reaksjonene mot fotballhelten deres er både overdrevet og hyklersk.

– I fotballen har jeg lært at du gjør det dommeren sier. Dersom vi skal dømme i fotball basert på det som vises på TV, så burde mengder med straffer og handser vært dømt. Dette er uflaks, sier president Mujica.

FIFA avgjør

Ifølge uruguayanske medier kan en avgjørelse i disiplinærsaken i det internasjonale fotballforbundet FIFA komme allerede onsdag lokal tid, det vil si natt til torsdag norsk tid.

Uruguays VM-lag er i Natal og forbereder seg til åttedelsfinalen mot Colombia søndag.

(NTB)

Thursday, June 26th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments