Unge islamister etterlyst internasjonalt etter terror-trusler mot kjente dansker

(Dagbladet): Fire danske menn har blitt internasjonalt etterlyst etter at de publiserte en video på nettet i fjor der de skyter mot bilder av kjente dansker, melder Ekstra Bladet.

De fire er siktet etter den danske straffelovens terrorparagraf, i tillegg til et punkt som går på å «offentlig oppfordre til kriminalitet».

Kjente dansker «beskutt»

Blant «blinkene» er NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, Muhammed-tegneren Kurt Westergaard og tidligere PET-agent Morten Storm. Bildene var hengt opp på en murvegg, og ble erklært som «fiender av islam» i videoen.

«Måtte Allah destruere dem alle sammen,» proklamerer videoen videre.

En av de etterlyste er Abu Khattab, som er en del av den danske islamistgruppa «Kaldet til Islam». Han er kjent i Danmark for å oppfordre dansker til å reise til Syria for å delta i hellig krig.

Ifølge TV 2 har flere medlemmer av gruppa tidligere vært i Norge, blant annet for å vise sin støtte til mulla Krekar under en ankebehandling i Borgarting lagmannsrett høsten 2012.

Enkelte drept i kamper

Politiet i København begjærte dem varetektsfengslet allerede 8. april, men de er nå ettersøkt gjennom Interpol. Men de har tilsynelatende ikke tro på at de kan rettsforfølge alle.

- København-politiet har mottatt opplysninger om at noen av de fire mistenkte har avgått med døden i forbindelse med kamphandlinger i Syria, sier senioranklager Jakob Buch-Jepsen.

Ifølge Ekstra Bladet har en av de fire blitt drept i et selvmordsangrep mot en politistasjon i Irak.

De danske etterlysningene skjer bare litt over én uke siden tre norske statsborgere ble pågrepet for å kjempe for den fryktede islamistgruppa ISIL/ISIS i Syria.

Wednesday, June 4th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments