Ubaydullah dømt for DØDSTRUSLER

(Dagbladet): Ubaydullah Hussain mottok klokka 13 dommen i Oslo tingrett.

28-åringen sto tiltalt for trusler mot to navngitte journalister. Han er dessuten anklaget for å ha truet en sakkyndig i rettssaken mot mulla Krekar i oktober 2012. Videre er han tiltalt for å ha kommet med hatefulle ytringer mot jøder på internett, og for å ha hetset forfatteren Amal Aden for hennes homofile legning.

Hussain, som tidligere var leder for den islamistiske gruppen Profetens Ummah, nektet straffskyld, og hevdet at han ikke mente å true, men det festet ikke retten lit til:

I domsopplesningen kommer det fram at Oslo tingrett har funnet det bevist at tiltaltes ytringer er ment til å true.

- Formålet er å true uten å bli straffedømt, leser dommeren.

- Når hensikten er å virke truende, hjelper det ikke å si «dette er ingen trussel».

Retten kom fram til at Hussain skal dømmes etter de fire første postene i tiltalen som gjelder trusler mot en aktør i retten, dødstrusler mot to journalister og hatefulle ytringer mot det mosaiske trossamfunn. Han skal frifinnes for trusler mot Amel Aden, mener Oslo tingrett.

Oslo tingrett har kommet fram til at fengsel i 120 dager er passende straff. Av dette gjøres 60 dager ubetinget, men dette er allerede sonet da han har sittet 53 dager i varetekt.

Ubaydullah Hussain tok betenkningstid etter å ha hørt dommen.

- Jeg er skuffet over å bli dømt på fire av fem punkter, men jeg er glad for at jeg slipper å sone, sier Hussain i en kommentar til pressen i retten.

Mannen forsvarer, John Christian Elden, men dommen er salomonisk.

- Han ble frifunnet for det juridisk mest interessante punktet, der fikk vi medhold i at å sitere koranen går inn under religionsfriheten, sier Elden.

Aktor, statsadvokat Carl Fredrik Fari, la ned påstand om ti måneders fengsel.

- Retten har vurdert straffeniivået annerledes enn oss, men det virker som en velbegrunnet dom, sier Fari, som sier de vil vurdere om de skal anke dommen.

Påtalemyndigheten krevde at 28-åringen skal ti måneder i fengsel, mens hans forsvarer, advokat John Christian Elden, krevde frifinnelse.

Friday, February 7th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments