Tysk sjokktap mot Polen etter denne Neuer-blemma

• Polen – Tyskland 2-0 (0-0)

(Dagbladet): VM-vinnerne Tyskland gikk på en smell borte mot Polen til EM-kvalifiseringskamp i kveld.

Polen vant 2-0 og tok sin første seier mot Tyskland på dette nivået noensinne.

- Tyskland scorer ikke mål, de hadde massevis av sjanser. Polen ofrer seg og de spilte en kjempekamp, sier Kjetil Rekdal, ekspert i Max-studio.

- Dette betyr mye for polakkene. Endelig slår de Tyskland. Det er morsomt med polsk seier. De har marginene med seg, for Tyskland hadde mange sjanser, sier Rekdal.

De to nabolandene har mye felles historie – både på godt og vondt – og for første gang kunne polakkene juble etter å ha slått tyskerne på A-landslagsnivå. Det var ville jubelscener på stadion i Warszawa da Arkadiusz Milik (20) og Sebastian Mila (32) avgjorde kampen.

Milik er til daglig lånt ut til Ajax fra tyske Bayer Leverkusen. Og i natt og i morgen er han på alles lepper i hjemlandet.

Dette var det første bortetapet til Tyskland i EM-kvalik siden 1998 (1-0 mot Tyrkia), ifølge Infostrada.

— Selvsagt er jeg skuffet. Jeg kan egentlig ikke klandre laget etter innsatsen. De fleste så at vi var uvørne med våre sjanser. Vi skapte mange sjanser, men så scoret Polen på sin første. Nå må vi samle kreftene til tirsdagens kamp mot Irland, som vi skal vinne, sier Tysklands landslagssjef Joachim Löw ifølge NTB.

Neuer-bom

Polen tok ledelsen kort tid etter pause. Etter 50 minutter var det nemlig Polen som overrasketved Milik.

Et innlegg fra Lukasz Piszczek fant Milik inne i feltet og spissen (1,86 meter) var suverent høyest. Samtidig var keeper Manuel Neuer på bærtur og ikke i nærheten av ballen.

- Neuer bommer helt. Og han kommer for seint. Milik viser fantastisk spenst, sier Kjetil Rekdal.

Dermed kunne Milik stange ballen videre i det tomme målet til 1-0 som ble møtt med vill jubel fra hjemmefansen.

Det var tyskerne som hadde styrt det meste av banespillet før scoringa – og Polen hadde ikke hatt en ordentlig stor sjanse i kampen.

Podolski-sjanse

Tyskland presset på for utligning i annen omgang, men uten å lykkes. Nærmest var Lukas Podolski som traff tverrliggeren.

Etter 87 minutter kontret Polen og Mila satte inn 2-0. Mila spilte for øvrig i Vålerenga i 2007. Nå spiller han i polske Slask.

Polen åpnet EM-kvalifiseringen med 7-0-seier mot Gibraltar. Tyskland vant 2-1 mot Skottland i første runde.

De siste åtte oppgjørene mellom Tyskland og Polen viser seks tyske seiere og to uavgjort. I kveld brøt polakkene den solide statistikken.

Sunday, October 12th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments