TV-seere i harnisk etter at Anakonda-mannen ikke ble spist levende

(Dagbladet): TV-kanalen Discovery har lenge bygd opp spenninga rundt programmet «Eaten Alive», der naturfilmskaperen Paul Rosolie skulle bli slukt levende av en diger anakonda.

Men da programmet ble vist i USA i går kveld, viser det seg at programtittelen ikke er helt dekkende hvis man tolker den bokstavelig.

Ifølge New York Daily Post avbrøt nemlig Rosolie seansen da han, med anakondaen kveilet rundt seg, kjente at armen begynte å brekke.

Naturfilmfotografen var ikledd en spesialdesignet beskyttelsesdrakt, inkludert hjelm, men hadde fjernet noe av beskyttelsen for å kunne bevege seg bedre.

Da stuntet ble avbrutt hadde kvelerslangen, som var over seks meter og veide 100 kilo, prøvd å gape over hodet hans, uten å lykkes.

Selv om man vel kanskje skal være glad for at et menneske ikke blir slukt levende av en anakonda, til tross for at planen var å dra ham ut igjen da halve kroppen var inne i slangen, later det ikke til at en del av tv-seerne er enige i dette.

På sosiale medier er det nemlig massevis av rasende seere, som er sure for at Discovery har teaset programmet som om Rosolie ble slukt levende.

- At Discovery får meg til å tro at Paul skal bli slukt av en slange, og at det ikke skjer, er grunnen til at jeg ikke stoler på folk, skriver blant annet ishockeyspiller Zac Dalpe.

Både naturfilmskaperen og Discovery Channel har også høstet stor kritikk for fra slangeeksperter og dyrevernere som mener stuntet er dyreplageri.

Rosolie sier at stuntet ble gjort for å gi de utrydningstruede dyrene og regnskogen den oppmerksomheten de fortjener.

- Dyreliv og økosystemer rundt om i verden er veldig sårbare akkurat nå. Jeg har jobbet med Amazonas og dyreliv i ti år. Spesielt de siste årene har jeg studert anakondaen, som er en svært karismatisk dyreart. Jeg ønsker å rette fokus mot dette, og lære folk at det som foregår i Amazonas er veldig, veldig viktig, sa Rosolie til Dagbladet i forkant av søndagens program.

Programmet vises her til lands 10. desember på Discovery Channel.

Monday, December 8th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments