TV-danser (37) skal ha voldtatt på nytt mens han ventet på voldtektsdom

(Dagbladet): 37-åringen som har opptrådt som danser på barnekanalen NRK Super og TV 2s «Norske talenter» fikk være en fri mann mens han ventet på dommen i fjor.

25. april 2013 ble han dømt til fire års fengsel, hvorav to år betinget, for tre voldtekter. Seinere ble han dømt til tre og et halvt år i fengsel i lagmannsretten for to voldtekter, han ble frikjent for den siste. Bare fire dager etter rettssaken mot mannen ble avsluttet i tingretten 19. april i fjor, skal han ha voldtatt på nytt.

To dager seinere ble tingrettsdommen avsagt.

Ni voldtekter

Den 23. april i fjor skal han voldtatt en kvinne i hans leilighet sør i Spania. Nå er han tiltalt for dette og åtte andre voldtekter som spenner seg fra 2002 og fram til i mai i fjor. I morgen starter rettssaken mot 37-åringen i Oslo tingrett.

- Denne mannen har hatt stor tilgang til unge, håpefulle jenter gjennom sitt yrke. Han har framstått som hyggelig og tillitvekkende før han har lokket eller lurt dem hjem til seg eller i en annen situasjon og voldtatt dem, sier advokat Trine Rjukan som bistår fem av de fornærmede.

Den voldtektsdømte profilerte danseren har jobbet med modellspeiding og eventvirksomhet.

- De fornærmede leste om saken da han ble dømt og skjønte at de ikke er alene. Derfor har de nå turt å søke hjelp og anmelde forholdene. De har vært veldig redde for tiltalte, sier hun.

Fengslet ikke

Ifølge tiltalen skal seks av voldtektene skjedd i hans leilighet i Oslo. En av voldtektene skal ha skjedd på en Burger King-restaurant. Han er også tiltalt for mishandling av sin tidligere samboer som han også har voldtatt, ifølge tiltalen.

Statsadvokat Guro Hansson Bull sier det ikke var grunnlag for å varetektsfengsle mannen etter dommen i tingretten.

- Ut ifra de opplysningene vi hadde den gangen før rettssaken var det ikke rettslig grunnlag for å fengsle ham. For å kunne holde ham varetektsfengslet måtte det ha foreligget gjentakelsesfare, bevisforspillelsesfare eller unndragelsesfare. Ut ifra de opplysningene vi hadde på det tidspunktet, så var det siste forholdet fra 2009 og da mente vi at vilkårene for fengsling ikke forelå, sier Bull.

- Håndfaste bevis

Da mannen ble anmeldt for mai-voldtekten og seinere siktet, ble han varetektsfengslet.

Mannens forsvarer, advokat Djordje Borojevic, uttalte til Nettavisen etter at de nye siktelsene ble kjent at han hadde håndfaste bevis for at voldtektene ikke hadde funnet sted. Det fikk påtalemyndigheten med seg.

- Vi har gjentatte ganger bedt om å få se dette. Det ville vært en fordel for tiltalte, fornærmede og rettssaken dersom disse fantes og ble framlagt, for å kunne ettergå og eventuelt frafalle deler av tiltalen. Men vi har ikke mottatt noe, sier Bull.

Borojevic sier til Dagbladet i dag at bevisene han snakker om har ligget hos politi- og påtalemyndighet i lang tid og at flere av dem er til hans klients fordel.

- Han nekter straffskyld. Han sier han ikke har møtt flere av de fornærmede før, sier han.

Bull har i tiltalen langt ned forbehold om forvaringsstraff med en tidsramme på 15 år og minstetid på ti år.

Tuesday, November 18th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments