Truet med å hoppe fra bru

(Dagbladet): I dag skal flere av demonstrantene som har barrikadert seg utenfor Leung Chun-yins kontor, ha gått med på å opphevde blokaden.

Samtidig utspilte deg seg svært dramatiske scener like utenfor regjeringskontorene, som understreker hvor alvorlig situasjonen er.

Truet med å hoppe

En støttespiller av de kinesiske myndighetene, og av Leun Chun-yin, byens politiske leder, som de titusenvis av demonstrantene protesterer mot – truet nemllig med å hoppe fra ei bru like utenfor regjeringskontorene.

Han krevde at veisperringene og blokadene satt opp av demonstrantene skulle fjernes. Etter at mannen hadde stått på brua i mer enn tre timer, ble han eskortert ned av politibetjenter og brannmenn.

Demonstrantene som kjemper for mer demokrati, gikk etter hvert med på å fjerne veisperringer og barrikadene. Bakgrunnen skal ha vært at de fryktet politiet ikke skulle få gjort jobben sin i millionbyen.

TV-bilder fra stedet skal vise protestledere som håndhilser på politibetjenter utenfor. Det er imidlertid ikke klart om alle har forlatt området, men det virker som om demonstrantene nå omgrupperer seg til et annet sted av byen, skriver nyhetsbyrået AP.

Det er ikke ventet at demonstrantene vil avslutte de omfattende protestene.

Også støttespillere

Den 60 år gamle Hongkonglederen har også en rekke støttespillere i byen, på tross av at det er er pro-demokrati demonstrantene vi hører mest av.

 Leung Chun-ying er sønn av en politimann, og vokste opp i en trang blokkleilighet med felles bad. Som voksen mann tok han seg utdanning i Storbritannia og fikk seg en karriere innen eiendomsmegling. Nå er han Hongkongs leder – en leder som er blitt kalt «arbeiderkeiseren», for sin raske vei til rikdom.

Støttespillerne hans har argumentert med at Chun-ying er en mann som vil forbedre livene til vanlige mennesker, i en by med noe av verdens største gap i velstand. Chun-ying kommer fra grasrota.

Leung Chun-ying, også kalt «Ulven», har den siste tida vært under massivt press, og i går gikk han ut og truet de tusenvis av demonstrantene.

Sunday, October 5th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments