Tror østerrikske jenter er lokket i felle, etter at de la ut beskjed om «hellig krig»

(Dagbladet): Interpol søker nå etter to østerrikske tenåringsjenter som de mener er lurt til å reise til Syria for å kjempe side om side med islamske opprørere, skriver Al Arabiya News.

Ungdommene forsvant i forrige uke. De første livstegnene de fortvilte foreldrene fikk fra deres barn var gjennom sosiale medier. Og beskjeden var at de hadde reist for å kjempe «hellig krig».

Men foreldrene forteller at de ikke tror de meldingene ble skrevet av jentene.

Lurt

Myndighetene mistenker at de har blitt lurt til å forlate landet, skriver Austrian Times.

Samra Kesinovic er bare 16 år, og hennes venninne Sabina Selimovic er 15. Begge kommer fra bosniske flyktningfamilier som bosatte seg i Østerrike etter krigene på 1990-tallet.

Nye bilder på deres Facebook-sider viser dem med kalashnikov-våpen – omgitt av væpnede menn.

Jakter på barna

I deres siste statusoppdatering annonserte de planer om å gifte seg, slik at de kunne bli «hellige krigere» og i meldingene – som deres familier tviler på stammer fra dem – forteller de: «Døden er vårt mål».

Østerrikske tjenestemenn mener at paret bor i en treningsleir, at de er gift og bor i hjemmene til sine nye menn.

Foreldrene til barna er nå reist ut av Østerrike for å jakte på sine døtre, tross at de har fått meldinger fra barna om at «ingen noensinne vil finne oss her».

140 000 drept

Over 140 000 mennesker skal være drept, og ni millioner drevet på flukt siden opposisjonen grep til våpen i Syria våren 2011, skriver NTB. En rekke opprørsgrupper kjemper nå mot regjeringsstyrkene i landet, flere av dem med bånd til terrornettverket al-Qaida.

Opprørsgruppene får støtte fra ulike land, blant dem Tyrkia, Saudi-Arabia, Qatar og USA.

President Bashar al-Assad støttes av blant annet Russland og Iran, mens amerikansk og britisk etterretning skal ha forsynt opprørerne med våpen fra Muammar Gaddafis gamle hær i Libya.

Saturday, April 19th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments