- Tror innbrudds-tyver tok Maddie


(Dagbladet): Scotland Yard tror at Madeleine McCann kan ha blitt bortført av innbruddstyver, ifølge Daily Mail.

Politiet tror at Madeleine kan ha våknet da tyvene brøt seg inn i ferieleiligheten til familien McCann i Praia da Luz.

Stor jobb

Det ble i romjula klart at Scotland Yard sitter på en oversikt over alle telefonsamtaler fra mellom klokka 21 og 22 den tredje mai 2007, kvelden da lille Maddie forsvant.

Etterforskerne som har gjenopptatt etterforskningen av Maddie-saken håpet at de nye mobilsporene kunne inneholde viktig informasjon. Ifølge Daily Mirror fikk Scotland Yard oversendt teledataene fra Portugal etter en omfattende bistandsanmodning som ble sendt til totalt 31 land.

Scotland Yards ambisjon var å spore opp hvem som sto bak hvert enkelt anrop. En kjempejobb, som de nå skal være godt i gang med.

For etter å ha gått gjennom mobiltrafikken fra den kritiske timen tror politiet at Maddie kan ha blitt bortført fra ferieleiligheten i Portugal av tre innbruddstyver.

Scotland Yard-etterforskerne har gått igjennom et enormt antall telefonsamtaler – og klart å peke seg ut tre innbruddstyver som var på ferde i det aktuelle området i dagene da Madeleine ble bortført.

- Det var et innbrudd som gikk galt, sier en informert kilde Daily Mail. Kilden betegner dette som hovedsporet til britisk politi.

Annen leilighet

De tre tyvene skal kort tid før Madeleine forsvant ha forsøkt å bryte seg inn i en annen ferieleilighet, like i nærheten av der Maddie lå og sov etter at foreldrene hadde gått for å spise middag med venner.

Også i den andre leiligheten der tyvene prøvde seg lå det barn og sov. Men i denne leiligheten satt foreldrene utenfor, og styrtet inn og skremte tyvene da de hadde tatt seg inn.

Portugisisk politi skal ifølge Daily Mail ha kjent til innbruddssporet, men avvist det. Scotland Yard skal være lite imponert over den avgjørelsen.

Analyser av mobiltrafikken viser ifølge NTB at de tre mennene ringte hverandre svært mange ganger den kvelden Madeleine ble borte.

Gjenopptatt

Portugisisk politi henla saken etter et år, til sterke protester.

Britisk politi besluttet i juli i fjor å starte ny etterforskning av Madeleine McCanns forsvinning, og har utpekt 38 mistenkte fra 5 land.

Britisk politi mener det er en mulighet for at Madeleine er i live, og at dette er siste sjanse for å komme til bunns i hva som faktisk er skjedd med henne. Dersom hun lever, er hun i dag ti år gammel.

Ingen av Madeleines familiemedlemmer eller venner som var i Praia da Luz på forsvinningstidspunktet, er blant de mistenkte. Politiet tror isteden Madeleine ble bortført av en fremmed.

Kate og Gerry var selv mistenkt for å stå bak datterens forsvinning, men siktelsen ble frafalt i 2008.

Saturday, January 4th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments