«Trist at dere ser en rumpe og ikke kampens beste spiller»

Ikke lenge etter kommenterte Gustad på ny.

«Når det gjelder kraft, styrke, seriøsitet, treningsvilje,prestasjon og det strålende og sunne forbildet Nora Mørk er for unge utøvere, bør Sunn jenteidrett faktisk gi henne stående applaus. Dette formidles daglig i våre flater. At platte rumpesaker på vgtv og tv2-vri i en nettserie der seere spør jentene, skal rokke ved dette er sørgelig.»

Dagbladet har vært i kontakt med både Olset, Strømsvåg, Gustad og Avlesen, men ingen av dem ønsker å kommentere saken.

Mediesjefenes oppfatning

Vi har imidlertid hørt med ledere i TV 2, NRK, VG og Dagbladet om hvordan de opplever den generelle mediedekingen av EM.

Dette er svarene vi fikk:

Christine Espeland, redaksjonssjef i TV 2:

- Den oppfatter jeg som veldig bred. Jeg opplever at vi har en stor faglig tyngde i bunn. Det er klart at det er en interesse rundt hvordan disse håndballjentene er. De har en veldig bred appell, så folk er nysgjerrige på dem. Det er en idrett hvor du kommer tett på utøverne – med tanke på ansiktsutrykk, smil og glede. Når det er mesterskap og seertallene stiger, er det mange som vil bli bedre kjent med spillerne. Vår ambisjon er å lage stoff også for dem.

Øyvind Brenne, sportssjef i VG:

- Jeg opplever dekningen stort sett som ryddig. Så har jeg registrert at danske Ekstra Bladet har dratt strikken litt lengre, som vanlig. TV 2 har vel også hatt en sak, men det skal sies at det bare har vært et tilfelle i det som har vært en bred dekning. Mitt inntrykk er at norske medier dekker det sportslige og tar idretten fullt ut på alvor.

Jens Olav Kløvrud, sportssjef i Dagbladet:

- Med tanke på antall saker som blir laget rundt håndballjentene, så tror jeg det er en svært liten del av dem som er av den typen. Jeg opplever det ikke som noe overfokus på den type saker. Heldigvis så har også de sportslige kvalitetene til håndballjentene overdøvet det som har vært.

Arild Andersen, konstituert redaksjonssjef i NRK:

- Mitt inntrykk er at det aller, aller meste som er laget om håndball-EM handler om det sportslige, med forbehold om at jeg ikke har sett noen av disse andre sakene. Jeg har ikke sett den skråblikkserien til TV 2 som det referes til i debatten på Instagram. Hovedinntrykket mitt er likevel at dekningen handler mest om kampene og idretten. For øvrig er jeg helt på linje med det Olset skriver; i mitt hode er det mer interessant hvorfor utøverne har blitt så gode enn det som ikke er så idrettsrelatert. I og med at det er så populære utøvere det er snakk om her, er det likevel et behov for andre saker enn bare de rent sportslige.

Saturday, December 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments