Tre forskjellige biler med samme skilt stjeler drivstoff fra denne bensinstasjonen


(Dagbladet): Et uregistrert bergensskilt har skapt mye frustrasjon for bensinstasjonseier Amarjit Bhamra i Nattlandsveien like utenfor Bergen sentrum.

Tre ganger i løpet av den siste halvannen måneden har tre forskjellig biler med det samme kjennetegnet kjørt inn på stasjonen, fylt drivstoff for flere hundre kroner og stukket fra regninga, skriver Bergensavisen.

Stikker av tre ganger

19. november stopper en Ford Mondeo på stasjonen, fyller for 980 kroner og stikker av. 27. desember dukker en sølgvgrå Mercedes opp med de samme skiltene og fyller for 998 kroner og stikker av, i går dukket en BMW opp med det samme registreringsnummeret og stakk av med drivstoff til 650 kroner.

Nå har Amarjit Bhamra anmeldt drivstofftyveriene.

- Det virker ikke så veldig gjennomtenkt. Det er veldig ubehaglig, og stasjonen og mitt tap, jeg må dekke de tapene, sier Bhamra til Dagbladet.

Han har regnet seg fram til at han så langt har tapt 2628 kroner på bilskiltene. Bhamra selv er sikker på at tyven er den samme alle de tre gangene.

- Han har de samme klærne og skoa. Jeg håper inderlig han blir tatt, slik at han ikke får fortsette med det. Det kan kanskje komme flere anmeldser når folk blir bevisst på denne tyven, sier Bhamra.

- Komisk

Ifølge Bharma har han også varslet hovedkontoret til Shell og de falske bilskiltene, men har foreløpig ikke hørt om andre stasjoner som har blitt rammet.

- Det er komisk og mangel på intelligens. Du gjør ikke det samme dumme gang på gang. Kanskje du gjør det én gang, og stikker av, men her har han holdt på tre ganger på samme stasjon, sier Bhamra.

Han beskriver også at tyven forsøker å unngå overvåkningskameraene.

- Ved ett tilfelle la han ned setet og krøp ut av bakdøra. Det er ganske spesielt når du ser en voksen person som kryper ut av baksetet. Men vi har overvåkning og har sett ansiktet hans, sier han til Dagbladet.

Han har også stilt seg så langt unna bensistasjonens inngang som mulig da han har stjålet, iføge Bharma, og derfor har det vært vanskelig for betjeningen å stanse ham.

- I 99 prosent av tilfellene stoler du på folk. De fleste som stikker av glemmer rett og slett å betale, men disse tilfelle her har irritert meg grådig, sier han.

Stjålet i november

Politiet i Bergen er kjent med saken og opplyser at skiltet som har vært tatt i bruk ved pumpestikk ble stjålet i november.

- Skiltet ble stjålet i november og er nå ugyldig. Den aktuelle bilen som hadde kjennetegnet har fått utskrevet et nytt kjennetegn, sier operasjonsleder Ole Jakob Malmo til Dagbladet.

Ifølge ham er skiltet blitt registrert på tre forskjellige biler etter det ble stjålet.

Jan Carho i NHO Kiosk Bensin Service sier til BA at bensinstasjoner i Norge trolig taper mellom fem og seks millioner kroner årlig på pumpestikkere som bevisst ikke betaler for drivstoff.

- Dette er de som kjører rundt med falske skilter, eller som passer på å parkere slik at skiltene ikke synes på overvåkningsvideoen. Dette er ofte gjengangere, og vi har eksempler på de som har stukket samme stasjon mellom 30 og 40 ganger før de blir tatt, sier han til avisa.

Thursday, January 2nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments