- Tre brannmenn holdt på å få helikopteretrett i hodet

To er bekreftet omkommet etter at et Norsk luftambulanse-helikopter med tre personer om bord styrtet ved Sollihøgda i Buskerud like før klokka 11.

Helikopteret var på vei til en trafikkulykke ved Sønsterudtunnelen på E16 hvor en lastebil hadde veltet.

Også brannvesenet rykket raskt ut etter de fikk melding om lastebilvelten. Mens brannmannskaper gikk på E16 for å jobbe med denne hendelsen, så de legehelikopteret styrte, bare få meter fra dem.

- Tre brannmenn holdt på å få helikopteret i hodet, sier varabrannsjef i Ringerike, Terje Reginiussen, til Ringerikes Blad.

- I forbindelse med en trafikkulykke på Sollihøgda så var det assistanse fra en luftambulanse. Vi kan bekrefte at denne luftambulansen har styrtet i området, sier operasjonsleder Knut Nyhus i Søndre Buskerud politidistrikt.

Styrtet under utrykning

Operasjonsleder Knut Nyhus i Søndre Buskerud bekrefter at helikopteret hadde rykket ut for å bistå i en trafikkulykke på E16 ved Sollihøgda hvor en lastebil hadde veltet.

- Vi har ikke kapasitet til å si mer nå, men en pressekontakt vil snart komme med mer utfyllende informasjon, sier han. Krisestaben i Norsk Luftambulanse er samlet for å få bekreftet opplysninger om helikopterulykken:

Traff kraftledning

Pål Thomassen satt i en bil 50 meter fra der helikopteret styrtet i bakken. Han beskriver dramaet slik:

- Jeg ser at helikopteret skal til å lande, og så tar det plutselig tak i høyspentledningen som går mellom fjellene her, sier Thomassen til Dagbladet.no.

Flere folk på stedet bekrefter overfor Dagbladet at helikopteret traff en strømkabel, men det er ikke kjent om det er årsak til – eller en konsekvens av – havariet.

- Fra det traff høyspentledningen til det traff bakken gikk det bare tre sekunder – maks. Det gikk fort, sier han.

Ringeriks-kraft bekrefter strømbrudd.

- En av våre kraftlinjer er berørt. Det er en høyspentledning, en 22 000 volts distribusjonsledning som er brutt, sier nettsjef i Ringeriks-kraft Jan Erik Brattbak.

- Ledningen har krysset veien sør for tunnelen, og det er her ledningen er brutt.

Tuesday, January 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments