Tre av fire mener Norge bør kutte mer klimagassutslipp

(Dagbladet): 71 prosent av befolkningen synes Norge bør gjøre mer for å kutte klimagassutslippene.

Det viser en fersk meningsmåling som Opinion har utført på oppdrag av Kirkens Nødhjelp.

Åtte prosent er helt uenige i at vi bør gjøre mer enn i dag, mens 12 prosent er delvis uenige.

Ikke god jobb

Bare fire prosent er helt enig i påstanden om at regjeringen gjør en god jobb på klimafeltet, 23 prosent er delvis enig, mens til sammen 55 prosent er uenige.

- Dette er klar tale til klimaminister Tine Sundtoft når hun nå forhandler i Lima, sier Ingrid Næss-Holm, klimarådgiver i Kirkens Nødhjelp.

- Det viktigste vi kan lese ut av Opinion-målingen er at det store flertallet mener at Norge bør gjøre mer. Gjennomgående ønsker folk en større offensivitet i klimatiltakene.

Svarene kan tolkes som en kritikk av regjeringens klimapolitikk, men først og fremst gir målingen regjeringen og de øvrige partiene støtte i å gjøre mer — et positivt push, sier Næss-Holm.

Rettferdig

Opinion-tallene viser at 52 prosent mener at Norge bør gjøre mer for å kutte utslipp enn andre land, 37 prosent er uenig.
62 prosent mener at Norges klimaansvar øker fordi vi er et rikt land, 29 prosent er uenige.

- Skal vi få en god avtale i Paris neste år, er det viktig å komme et skritt videre i Lima. Det er avgjørende at avtalen ikke bare er ambisiøs nok til å redusere klimagassutslippene nok til å unngå de farligste klimaendringene.

Den må også være rettferdig slik at de med størst ansvar og mulighet også gjør mest, sier klimarådgiver Ingrid Næss-Holm.

Lovende

- Mange tenker «Hvis ikke Norge klarer det, hvem kan da?» Leverer vi ikke på både kutt hjemme og finansiering, risikerer vi å sette lista lavt for de andre aktørene i forhandlingene, sier hun.

- Snart skal Norges mål for 2030 vedtas. At en så stor del av Norges befolkning mener at Norge bør gjøre mer enn i dag for å kutte klimagassutslipp, er lovende.

Det gir håp at så mange ønsker en bedre klimapolitikk. Politikerne kan ikke se bort fra dette, sier Ingrid Næss-Holm.

Thursday, December 11th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments