- Totalt uforståelig for familie og venner

(Dagbladet): – Familien er ekstremt hardt hardt rammet, og det som har skjedd er totalt uforståelig for familie og venner, sier advokat Bjørn Rudjord i Advokatfirmaet Elden etter et kort og lukket fengslingsmøte i Oslo tingrett i dag.

Han er forsvarer for 17-åringen som er siktet for forsøk på å drepe sin bror (19) og sin far i familiens enebolig på Bekkelaget i Oslo fredag morgen.

17-åringen og forsvareren godtok fengsling i to uker, slik politiet hadde bedt om.

Han får en uke med brev- og besøkskontroll, men ikke medieforbud, slik politiet også hadde bedt om.

Advokat Rudjord bekrefter at 17-åringen har erkjent de faktiske forholdene.

Skal undersøkes av helsepersonell

- Forholdet til straffskyld tar vi ikke stilling til i denne omgang. Nå skal 17-åringen først undersøkes av helsepersonell, så får vi se om det kan gi noen forklaring på hvordan dette kunne skje, sier Rudjord til Dagbladet.

Han vil ikke opplyse om eller kommentere noen detaljer om bakgrunn eller hva som skjedde fredag formiddag før en av de tre medlemmene ringte politiet like før klokka 08. Da hadde allerede mor dratt på jobb.

Politiadvokat Vegar Munthe Ommedal sier det er svært uvanlig at mindreårige – under 18 år – blir krevd varetektsfengslet.

- Av hensyn til alvorlighetsgraden og til etterforskningen fant vi at det var riktig i dette tilfellet, sier Munthe Ommedal.

Spilte fotball

Politiets etterforskere har dratt til sykehuset for å gjøre det første avhøret av den skadde faren i dag.

For den 19 år gamle broren er helsetilstanden uavklart, og politiadvokaten har ikke fått signaler om at han er i stand til å bli avhørt foreløpig.

- 17-åringen har forklart seg for politiet. Vi har fått et bilde av hvordan angrepet skjedde, og det er gjort beslag i huset. Mer kan vi ikke gå inn på nå, sier Munthe Ommedal til Dagbladet.

Hele familien er engasjert i frilufts- og sportsmiljøet i lokalområdet,  og 17-åringen som er siktet for drapsforsøk spilte fotballkamp kvelden før. 

- Hyggelige og flinke

Venner av de to brødrene, som Dagbladet pratet med i går, beskriver begge to som hyggelige gutter som er flinke på skolen og aktive i sosiale sammenhenger – men en nabo forteller at det også tidligere har vært uro i huset.

Grete Lien Metlid sier hun ikke kjenner til at det har vært noen tidligere kontakt mellom familien og politiet.

Et titall venner av den yngste sønnen kom til huset på scooter og til fots i går morges, og forteller at hendelsen gikk kraftig inn på kameratgjengen. Også flere naboer var tydelig preget av hendelsen, som skjedde i et rolig og eksklusivt villastrøk.

Saturday, September 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments