Totalkollaps for Brann: Snudde 0-2 til 3-2, men tapte 3-4

• Lillestrøm – Brann 4-3 (2-1)

(Dagbladet): Da Brann-trener Rikard Norling fikk spørsmål fra TV2 om hva som måtte til for å skape bedre tilstander i et Brann i bunnen av tabellen, svarte han følgende.

- Vi må vinne fotballkamper.

Brann tok tydeligvis med seg innstillingen inn det som ble en superdramatisk kamp på Åråsen. Etter at Brann hadde slått tilbake og snudd kampen, slo Lillestrøm med en egen liten snuoperasjon. På overtid.

Raknet

Det raknet fullstendig for Brann.

- Alt som kunne gå galt, gikk galt for Brann mot slutten her, sier TV2-ekspert Ole Martin Årst.

Den avgjørende scoringen satte Petter Vaagan Moen – mot gamleklubben.

- Denne seieren var veldig viktig. Vi surrer det bort på 2-0, og jeg har skylda i 2-2. Det var deilig å avgjøre, sier Vaagan Moen til TV2.

Annulert scoring og straffe imot

Enkelt og greit svar fra Brann-treneren. Brann tok tydeligvis med seg dette inn i kampen, for det var nemlig bergenserne som startet hvassest. Faktisk var det også Brann som satte ballen i mål først, etter drøye 25 spilte minutter.

Et frispark ble stusset videre fra Azar Karadas til Daniel Mojsov, som satte ballen i mål. Men makedonieren var i offside.

Få minutter senere, mot spillets gang, ble Petter Vaagan Moen felt innenfor Branns 16 meter. Straffen var det Vaagan Moen selv som skulle ta.

Fra 11-meteren var Hamar-gutten sikker. Han satte ballen i nettet bak Leciejewski.

Frisparkperle

Omtrent fem minutter før pause fikk Lillestrøm frispark i god posisjon utenfor Branns 16 meter.

Marius Lundemo tok det skuddet, som gikk kontant i mål. En perlescoring.

Stemningen ble imidlertid løftet for Brann, som var det beste laget, da de fikk en scoring i det tiden gikk til overtid.

Et hjørnespark – allerede på vei mot mål – gikk i nettet da Palmason og Origi gikk etter ballen for å klarere. Det slo imidlertid feil, og ballen gikk i mål. Scoringen ble notert på Huseklepp, som tok hjørnesparket.

Utligning

Brann startet andre omgang med en heading som gikk i tverrliggeren.

Snaue 20 minutter før slutt var også Brann nære ved en utligning – ballen ble spilt foran mål, og en umarkert Jakob Orlov stormet fram. Svensken rakk imidlertid ikke fram.

Rett etterpå fikk Brann endelig utlingningen: Kristoffer Barmen fikk ballen i beina fem meter fra mål. Derfra bredsidet han den via keeper Origi og i mål.

Snuoperasjon

Fem gode minutter for Brann ble avsluttet med en Orlov-scoring. Snuoperasjonen var et faktum.

Ballen ble spilt inn foran mål fra dødlinja, hvor Orlov hoppet opp og stanget ballen i mål.

Ti minutter før full tid ble målscorer Mosjov utvist etter å ha fått sitt angre gule. Det så lenge ut til å gå mot tre viktige poeng for Brann med ti mann, men på overtid scoret Lillestrøm. Friday scoret via en Brann-spiller.

… før det hele så ut til å rakne fullstendig for Brann. Vi fikk en ny snuoperasjon på Åråsen.

- Trengte det

Petter Vaagan Moen satte punktum for scoringsfesten da han satte et pent skudd fra 12 meter.

- Vi trengte det her, etter tre kamper på rad uten seier. Det så ut som det skulle gå mot oss. Jeg er veldig glad, men føler med dem. Vi har ikke vært gode nok før, men nå henger vi med i både serien og cupen, sier Vaagan Moen til TV2.

Brann-trener Rikard Norling var fryktelig skuffet i intervjuet etter kampen, men tar med seg det positive videre.

- Vi har ingen medgang i de viktige situasjonene i slutten av kampen. Nå er vi så skuffede at vi får ikke sagt det. Vi gjør mye bra, vi snur kampen, og må ta det med oss videre, sier Norling til TV2.