Tok dette bildet, så ble de begravd levende

(Dagbladet): Bygningsarbeideren Izumi Noguchi (59) var blant dem som hadde gått til toppen av Mount Ontake fredag for en drøy uke siden. Med kompaktkameraet fikk han fanget det dramatiske øyeblikket da Japans nest største vulkan begynte å spy ut aske.

Desverre ble han en av de 51 som omkom i vulkanutbruddet. Kameraet hans ble knust, men minnebrikken var intakt og kan dokumentere hva som skjedde inntil det siste.

- Dette er et fantastisk bilde, men i stedet for å ta bilder skulle jeg ønske han hadde flyktet. Jeg skulle mye heller gjerne ha hatt ham her, sier kona Hiromi til den japanske fjernsynskanalen NHK.

Hiromi skulle egentlig vær med på utflukten, men hun ble nødt til å jobbe. Nå er hun enke.

- Jeg håper å ta turen opp dit en dag. Kanskje om ti dager. Jeg vil gjerne se det samme som mannen min så, sier hun.

Seks Iphone-bilder
En rekke turgåere var i fjellområdet rundt vulkanen da den uventet begynte å spy ut aske, steiner og damp.

Hideomi Takahashi (41) var i et følge på ni personer fra det japanske forsikringsselskapet Sompo Japan Nipponkoa Holdings Inc. Bare tre av de ni kollegene kom levende fra fjellturen.

I Takashis begravelse torsdag denne uka viste familien fram seks Iphone-bilder som ble tatt i løpet av de siste minuttene av hans liv. Bildene viste med all tydelighet skyene og asken som var i ferd med å bygge seg opp. Det siste bildet viste en smilende Takashi med tommelen opp i været ved siden av skiltet som viste Mount Ontake.

- Da jeg så at Iphonen virket, tenkte jeg det var et mirakel, sier vennen Hiroyuki.

Ett minutts stillhet

Lokale myndigheter sa fredag at 16 personer fremdeles ikke var gjort rede for etter vulkanutbruddet.

Lørdag formiddag holdt lokale innbyggere, myndighetspersoner og redningsarbeidere ett minutts stillhet ved foten av fjellet, nøyaktig en uke etter utbruddet.

Rundt 930 personer fra hæren, brannvesen og politi gikk i gang med søket lørdag morgen. Da hadde leteoperasjonen blitt stanset siden torsdag ettermiddag. Nå er det imidlertid fare for at en tyfon kan stanse redningsarbeidet på nytt, skriver NTB.

Sunday, October 5th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments