Tog-vogner henger ned fjellside i Sveits

(Dagbladet): Et jord- og steinras skal ha forårsaket at et passasjertog sporet av ved Tiefencastel øst i Sveits klokka 12.45 i dag. Flere av vognene skal ha endt utenfor fjellsida, og politiet beskriver hendelsen som alvorlig.

- Alle passasjerer er nå reddet ut av toget, sier talsmann Daniel Zinsli fra politiet i kantonen Graubünden til nyhetsbyrået SDA rett før klokka 16.  

En annen polititalsmann bekrefter overfor 20 Minuten at myndighetene til nå har oversikt over totalt syv skadde – hvorav fem befinner seg i kritisk tilstand.

Voldsomt regn

Det hadde regnet voldsomt og et jord- og steinras ble utløst over skinnegangen. Tre av passasjervognene på toget fra selskapet Thätische Bahn sporet av. Den ene vogna skal ifølge avisa blick.ch ha falt flere hundre meter ned i avgrunnen, mens en annen vogn henger mer eller mindre i løse lufta.  

Mens myndighetene fortsatt bare bekrefter at en vogn har forsvunnet ned dalsida, hevder øynevitner overfor 20 Minuten at det skal dreie seg om to vogner.

- 200 om bord

Polititalsmann Daniel Zinsli sier til avisa at minst 200 passasjerer var ombord i toget, som var på vei fra St.Moritz til Chur. 
 

En kvinnelig talsmann fra det lokale politiet, sier på den tyske tv-kanalen n-tv at det er helt uvisst, hvor mange mennesker som eventuelt befant seg i den vogna som raste ut.

- Det går ikke vei i nærheten, og hjelpemannskapene har en ekstremt vanskelig oppgave. Vi overveier nå å sette inn fjellklatrere, for å komme ned til vogna – men vi vet ikke en gang hvor langt nede i dalen den ligger, uttalte talskvinnen.

Ifølge 24 Heures skal politidykkere også være på stedet, fordi den ene vogna risikerer å havne i elva under kløfta. Til sammen tre vogner skal ha sporet av.

Svært preget

Nettstedet 20 Minuten rapporterer at omlag 100 passasjerer er på vei fra ulykkesstedet til fots. Mange av dem skal være sterkt preget av situasjonen, og kommer på jernbanestasjonen i Tiefencastel til å bli tatt hånd om av kristeteam.   

En polititalskvinne sier til nettstedet at den ene vogna fortsatt bare henger fast i tretoppene, og at mannskapene på stedet nå forsøker å sikre vogna, samtidig som de må forvisse seg om at det ikke finnes folk i den.

Flere skadd

Flere personer skal være skadd. Talsmann Martin Vincenz sier til Tagesanzeiger at disse er fraktet til sykehus. Det er ikke klart om noen av dem har alvorlige eller livstruende skader. Mange av passasjerene har også fått sjokkskader.

- De skadde er fraktet til sykehuset i Chur med helikopter og ambulanse, sier han.

Jordraset hadde tatt med seg skinnegangen som fulgte umiddelbart etter en tunnel. Dermed hadde ikke togføreren mulighet til – tidsnok – å få bremset ned.

- Nødbremsen på toget ble plutselig satt på, sier passasjer Steven B. til avisa.

Et øyenvitne hevder overfor blick.ch at det befant seg mellom fem og 10 mennesker i den ene av vognene som forsvant.

Fire helikoptre skal være på stedet. Jernbanen mellom Chur og St. Moritz er stengt inntil videre.

Dagbladet følger saken.

Wednesday, August 13th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments