To døde i styrten på Sollihøgda

Har du informasjon eller bilder? Tips oss på telefon 24 00 00 00, e-post 2400@db.no eller sms/mms 2400.

SOLLIHØGDA/OSLO (Dagbladet): To er bekreftet omkommet etter at et Norsk luftambulanse-helikopter med tre personer om bord styrtet ved Sollihøgda i Buskerud like før klokka 11.

En mann i 50-åra er sendt Ullevål sykehus med alvorlige skader.

- Det er med stor sorg vi bekrefter at to av de som var ombord i legehelikopteret har omkommet. De pårørede er varslet, skriver NLA i en pressemelding i 12-tida.

Helikopteret var på vei til en trafikkulykke ved Sønsterudtunnelen på E16 hvor en lastebil hadde veltet. Hendelsesforløpet og ulykkesårsak er ikke kjent. Europcopter-maskinen, som hadde tatt av fra NLA-basen på Lørenskog, hadde ikke pasienter om bord.

- Det har styrtet. Om det er et forsøk på nødlanding eller havari, vites ikke. Vi har ikke oversikt og våre folk er på vei til stedet, sier operasjonssentralen ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

- I forbindelse med en trafikkulykke på Sollihøgda så var det assistanse fra en luftambulanse. Vi kan bekrefte at denne luftambulansen har styrtet i området, sier operasjonsleder Knut Nyhus i Søndre Buskerud politidistrikt.

Styrtet under utrykning

Han bekrefter videre at helikopteret hadde rykket ut for å bistå i en trafikkulykke på E16 ved Sollihøgda hvor en lastebil hadde veltet.

- Vi har ikke kapasitet til å si mer nå, men en pressekontakt vil snart komme med mer utfyllende informasjon, sier han. Krisestaben i Norsk Luftambulanse er samlet for å få bekreftet opplysninger om helikopterulykken:

- Normalbemanning på helikopteret er tre: En pilot, en redningsmann og en lege, opplyser kommunikasjonsrådgiver Randi Johannessen Buckley til Dagbladet ved 11.30-tiden.

- Kuttet kabel

Ulykkesårsaken er ikke kjent, men folk på stedet sier helikopteret på et tidspunkt skal ha truffet og kuttet en strømkabel. Det er ikke kjent om dette var en årsak eller konsekvens av havariet.

- Vi ser alvorlig på saken og samlet sammen et team på fem personer. Vi er på vei til stedet, sier direktør William J. Bertheussen i Statens havarikommisjon for transport til Dagbladet.

- Det er altfor tidlig å si noe om årsaken, sier Havarikommisjonen.

Dagbladets reporter på stedet sier at et tjuetalls politifolk søker i snøen under ledningene.

Pål Thomassen satt i bil nummer to, rundt 50 meter unna der helikopteret hadde styrtet.

- Jeg så helikopteret var på vei ned, også ser jeg bare høgspentledninger spruter. Så kom det litt røyk, også ble helikopteret knust, sier Pål Thomassen til Ringerikes Blad om hendelsen.

Veien stengt

Norsk luftambulanse AS har i overkant av 100 ansatte fordelt på åtte helikopterbaser. På Lørenskog, der helikopteret som styrtet tok av fra, har selskapet hatt to helikoptre.

Nødetatene fikk melding om ulykken klokka 10.51.Det er sterkt redusert fremkommelighet i retning Sollihøgda. Anbefalt omkjøring til Hønefoss er via Drammen og Hokksund, ifølge politiet.

Han bekrefter videre at helikopteret hadde rykket ut for å bistå i en trafikkulykke på E16 ved Sollihøgda hvor en lastebil hadde veltet.

- Vi har ikke kapasitet til å si mer nå, men en pressekontakt vil snart komme med mer utfyllende informasjon, sier han.

Tuesday, January 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments