Tirsdag ble hans gravide kone steinet og drept. Nå innrømmer han å selv ha drept sin forrige kone

(Dagbladet): På tirsdag ble gravide Farzana Parveen (25) brutalt steinet og drept i Lahore i Pakistan, fordi hun hadde giftet seg med en mann mot familiens vilje. Nå sier mannen, Mohammad Iqbal, at han drepte sin første kone, slik at han kunne være sammen med Parveen.

- Jeg var forelsket i Farzana, og drepte min første kone på grunn av denne kjærligheten, sier han til AFP, og forteller at han kvalte henne.

Iqbal sier at han slapp fengsel fordi sønnen – som varslet politiet om drapet – tilga ham mot en utbetalt kompensasjon. Den kontroversielle loven om blodpenger kan gjøre at mennene som steinet Parveen til døde også slipper straff, skriver nyhetsbyrået.

- Det ble opprettet en sak mot Iqbal som var på rømmen i flere uker. Han ble arrestert, men senere sluppet fri etter et kompromiss med familien, bekrefter Zulfigar Hameed ved det lokale politiet.

Drept av familien

Det var rundt 20 medlemmer av Parveens egen familie som drepte henne, deriblant faren og brødrene. 25-åringens slektninger skal ha ventet på ekteparet utenfor rettslokalet i Lahore, angivelig fordi de hadde giftet seg mot familiens vilje.

Hun ble slått ihjel med murstein og batonger. Til BBC sier Iqbal at ingen forsøkte å hjelpe.

- Vi ropte om hjelp, men ingen hørte etter, sier han til den britiske statskanalen.

- Ingen ære i drap

Såkalte «æresdrap» er et blodig og stort problem i Pakistan. Ifølge en rapport fra Human Rights Commission of Pakistan ble 869 kvinner drept for liknende forhold i 2013. Enkelte mener de reelle tallene høyere.

Navi Pillay, FNs høykommissær for menneskerettigheter, sier drapet er sjokkerende og sier Pakistan må ta grep umiddelbart.

- Jeg ønsker ikke å kalle dette æresdrap. Det er ikke noen ære i å drepe en kvinne på denne måten, sier hun ifølge BBC.

Thursday, May 29th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments