Tiltalt for å ha drept kona, forklarte seg om biseksualitet og hormonproblemer

(Dagbladet): Svenske Anni Dewani (28) og hennes nye ektemann, den britiske millionæren Shiren Dewani, var på vei tilbake til hotellet i Cape Town etter å ha spist middag da de ble overrasket av bilkaprere 13. november 2010.

Kaprerne tok seg inn i bilen. Ektemannen ble senere sluppet av langs veien. Ved hjelp av forbipasserende kom han seg til nærmeste politistasjon.

Morgenen etter fant politiet den kaprede bilen i bydelen Khayelitsha.

Anni Dewani lå da død i baksetet.

- Hun hadde tre kuler i brystet, fortalte hennes far.

- Ektemannen bestilte drapet

Politiet sirklet etter kort tid inn tre gjerningsmenn.

Sjåføren, Zola Tongo, innrømmet etter kort tid i varetekt, å ha deltatt i drapet.

Han hevdet også at han og de to andre gjerningsmennene handlet på oppdrag fra Anni Dewanis ektemann Shiren Dewani. 

- Han ville ha noen, en kvinne, drept. Han var villig til å betale 15 000 rand (13 000 kroner), forklarte Tongo i avhør.

Nå, fire år etter drapet, og etter en lang drakamp mellom advokater og Sør-Afrikanske justismyndigheter, måtte Shiren Dewani møte i retten i Cape Town i dag, tiltalt for å ha bestilt drapet på kvinnen han var gift med i tre uker.

Der fortalte han blant annet at han anser seg for å være biseksuell, at han hadde problemer med noen lave hormonverdier og at forholdet til den svenske kvinnen i perioder hadde vært stormfullt, ifølge The Guardian.

- Uskyldig

Shiren Dewani, som driver et pleiehjem i Bristol i England, har hele tiden hevdet sin uskyld.

Han erklærte seg ikke skyldig da rettssaken mot ham begynte i Cape Town i dag.

Han unngikk lenge utlevering til Sør-Afrika av helsemessige årsaker. Psykiatere hevdet han led av post-traumatisk stress og depresjon, og at han hadde forsøkt å ta sitt eget liv. Mens advokatene hans kjempet for å unngå utlevering, var han selv innesperret ved et mentalsykehus sørvest i England.

I April ble han sendt tilbake til Sør-Afrika. Etter å ha undergått en rettspsykiatrisk vurdering også i Sør-Afrika, ble det klart i August at Shiren Dewani er frisk nok til å møte i retten og svare for anklagene.

Sjåføren, Zola Tongo, har tilstått å ha deltatt i drapet og er dømt til 18 års fengsel. De to andre gjerningsmennene, Xolile Mngeni og Mziwamadoda Qwabe soner også lange fengselsstraffer.

Monday, October 6th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments