Tidligere Formel 1-lege og Schumacher-venn: Verden er gitt falskt håp. Det gir meg en dårlig smak i munnen

(Dagbladet): Mens sportsverdenen jubler av nyheten om at Michael Schumacher er ute av koma og har forlatt sykehuset til fordel for en rehabklinikk etter skiulykka i fjor, slår legevennen til stjerna hardt ned på «de gode nyhetene».

Den tidligere Formel 1-legen og Schumacher-vennen Gary Hartstein mener nyheten ikke er annet enn trist og feil.

- Nå blir vi fortalt, i det som virker som en triumferende tone, at Michael ikke lenger er i koma. Som skrevet tidligere: DETTE ER IKKE NYHETER, skriver han på bloggen sin.

- Et stort tomrom

Hartstein var i flere år sjef for det medisinske støtteapparatet i Formel 1. Han reagerer på at informasjonen er den samme som kom i april i år, da det ble kjent at Schumacher hadde vist øyeblikk av bevissthet og våkenhet.

Tilstanden er altså ikke forbedret siden den gang.

- Jeg tenker at hvis Michael I DET HELE TATT hadde kommet seg ut av den minimale bevisste tilstanden som Sabine (Kehm, manageren, red. journ.) så riktig beskrev i april, hadde vi blitt fortalt at Michael var på vei til rehab, at han hadde problemer med å uttrykke seg og må jobbe hardt for å bli bedre. Eller at han må lære å gå, lese, skrive og lignende – helt på nytt.

- Men, nei, vi blir fortalt det vi allerede vet – og blir på en måte fortalt at vi ikke bør forvente ytterligere nyheter i det hele tatt, skriver han innlegget som er kalt «Good news?».

- Det gir meg en dårlig smak i munnen. Og et stort tomrom og en tristhet for Michaels familie, og for dere – fansen.

- Kynisk bruk

Eks-formel 1-legen sier han har fått flere henvendelser etter dagens melding om Schumacher.

- Selv om jeg trodde jeg var sikker på at jeg hadde skrevet mitt siste innlegg som har noe å gjøre med Michael Schumacher-tragedien, ønsker jeg å svare på de hundrevis av spørsmålene jeg bare så langt i dag har fått om dagens nyhet, skriver han.

- Jeg klarer ikke tenke noe annet enn at dette er kynisk bruk av språket; å vri sannheten om til å gi et inntrykk som nesten garantert er feil, sier han om meldingen:

Manageren sa i dag også at Schumachers familie ønsket å takke leger, sykepleiere og terapeuter som hadde hjulpet familiemannen i Grenoble.

Hun skrev også at de ber om forståelse for at tida i rehabilitering skjer utenfor media og det offentlige.

- I Sveits

Nå skal Schumacher ifølge flere tyske og engelske aviser bo på rehabiliteringsklinikken Lausanne i Sveits.

Tyske Bild skrev blant annet at Schumacher nå er i stand til å kommunisere med kona og familien. Det er imidlertid ikke bekreftet av manager Kehm.

Om han skulle våkne igjen, vil ikke Schumacher være seg selv, har professor ved prestisjeuniversitet Cambridge, Peter Hutchinson, sagt tidligere.

– Han blir kanskje aldri den samme personen igjen. Det er ikke sånn at noen slår på lysbryteren og pasienten er der igjen. Han vil trolig komme tilbake til en verden han ikke kjenner igjen, sa Hutchinson til The Mirror.

Det var 29. desember i fjor, at Formel 1-helten pådro seg en hjerneblødning etter et stygt fall da han sto på ski med sin 14 år gamle sønn i Méribel i Frankrike.

- Da vi kom til plassen var hjelmen hans knust. Det var mye blod, sa en av de som kom først til stedet etter ulykka.

- Redd for pressemelding

LES OGSÅ: Her kjemper de mot klokka for å redde livet til Michael Schumacher.

Hartstein gikk 4. juni i år så langt som å si at fansen må innstille seg på at det ikke kommer til å komme noen gode nyheter om Schumacher.

- Jeg er alvorlig redd for – og ganske sikker på – at vi aldri kommer til å få gode nyheter om Michael. Nå er jeg egentlig mer redd for en pressemelding fra familien, skriver han i sin blogg.

Monday, June 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments