Terrortrusselen mot Norge har fått svensk politi til å forberede seg på det verste

(Dagbladet): Den svenske avisa Expressen skriver at terrortrusselen mot Norge har fått svensk politi til å forberede seg på det verste.

- Vi er i beredskap til å reagere, sier stabsjef Hans Lippens til avisa.

Da det er mulig at terroristene tar seg inn i Norge via den svenske vestkysten, har politiet i Västra Götaland har bemerket seg elleve steder med høy risiko.

- Det handler om de naturlige grenseovergangene for bil mellom Norge og Sverige, samt flyplasser, sier Lippens.

På stand by

Stedene politiet har valgt ut er den gamle svinesundbrua, Vassbrotten, Håvedalen, Kornsjö, Gunnarsbyn, Gubberönningen, Solen, Nössemark, samt Landvetter, Säve, og Trollhättan flyplass.

- Vi er på stand by og avventer direktiver fra kriminalpolitiet i fylket. Dette påvirker jo ikke bare Västra Götaland, sier Lippens som mener det er vanskelig å avgjøre hvilke steder som krever økt overvåkning.

Lippens mener at det er et stort geografisk område for politiet å beskytte, men sier de er godt forberedt.

- Dette er et område som er vanskelig å kontrollere, men det er ikke noe nytt for oss. Gjennom ulike tiltak kan vi dekke alt. Ikke hvert eneste sekund gjennom dagen, men nesten, sier Lippens.

Følger utviklingen

Svensk politi følger nå utviklingen i Norge, og i Västra Götaland har de undersøkt hvilke ressurser og juridiske muligheter som er tilgjengelige om terrortrusselen i Norge eksalerer.

- Vi har nok ressurser til å klare oppgaven vår. Jeg vil ikke være mer spesifikk enn det, men det handler om kompetanse og antall politimenn og -kvinner på vakt, sier Lippens.

Politiet i Skåne og Blekinge er blant dem som er på «tå hev».

- Vi har selvfølgelig en informasjonskjede i og med at trusselbilder i hele regionen er høyere enn vanlig, sier Martin Karlsson, vakthavende i Skåne og Blekinge, til Expressen

- Det betyr likevel ikke at alle politibetjentene våre jobber mot dette, men vi er på tå hev, har beredskap og følger utviklinga, sier Karlsson.

Trusselen mot personer i Vest-Sverige skal fortsatt være veldig lav.

Saturday, July 26th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments