Syrisk gutt (5) satt i stua da skytingen startet

(Dagbladet): Den dramatiske hendelsen fant sted i det sørlige Syria for kort tid tilbake. Den fem år gamle gutten var i stua sammen med far da det plutselig brøt ut harde kamper på utsiden.

Faren og guttungen prøvde å søke dekning for kuleregnet, men femåringen ble truffet av et skudd i ansiktet. Da faren så skadene som sønnen var påført, visste han at hans eneste håp var å få sønnen ut av det krigsherjede landet for å få medisinsk behandling, skriver avisa The Daily Telegraph.

- Jeg bestemte meg for å flykte over grensa for å redde livet hans. Alle vet at det er sykehus der, sier faren, som kom seg over grensa til Israel.

- Et mirakel

Av hensyn til familiens sikkerhet holdes navn og opplysninger om bosted hemmelig. De frykter represalier fra det syriske regimet for å ha fått medisinsk hjelp i Israel – et land som Syria ser på som en fiendestat.

Etter først å ha fått behandling på et feltsykehus like over grensa til Israel, ble far og sønn overført til Rambam sykehus i Haifa. Der ventet en flere timer lang, risikofylt operasjon for å fjerne kula. Den hadde trengt ned i halsen, bare millimetre fra vitale blodårer.

Doktor Karam, en av kirurgene som opererte, karakteriserer det som et mirakel at guttungen overlevde.

- Kula hadde gått gjennom det venstre kinnet, gjennom munnen på undersiden av tunga og ned i halsen, sier kirurgen.

Harde kamper

De siste ukene har det pågått harde kamper i det sørlige Syria, særlig i grenseområdet til Israel. Bakgrunnen er at opprørerne kjemper mot Bashar al-Assads regime for å ta kontrollen over det strategisk viktige Quneitra-området. Opprørerne i området er ledet av al-Nusra-fronten, som har tatt på seg ansvaret for bortføringen av 44 FN-soldater fra Fiji. De ble tatt til fange ved Golanhøydene i august.

Ifølge Det internasjonale Røde Kors har titusener av innbyggere flyktet fra Quneitra til nabobyen Qatana de siste ukene på grunn av den vanskelige humanitære situasjonen.

Siden den syriske borgerkrigen startet i mars 2011 er flere enn 190 000 mennesker blitt drept og flere hundre tusen blitt skadd. Om lag 1200 har fått medisinsk behandling i Israel.

Friday, October 3rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments