Synger som en gud

Jørn Trollebø Kvalheim (23) fra Måløy synger «Walk» (Foo Fighters) fra filmen «Thor» 
Det er ikke mer enn to uker siden Jørn sang Foo Fighters sist. Det løftet han opp på en ny hylle. Han er ikke like overbevisende denne gangen. Det oppleves kanskje slik fordi låten han gjør i kveld ikke hører med blant de mest minneverdige Foo  Fighters-øyeblikkene. Han er også litt famlende i starten, både tonalt og dynamisk. Men han kommer alltid hjem til slutt når stemmebåndene blir varme og trøkket tiltar.

Anniken Høve (29) fra Sortland synger «9 to 5» (Dolly Parton) fra filmen «9 to 5»
Bra. Endelig får Anniken vist seg fra en annen side en de typiske gammelrockerne hun for lengst har bevist at hun mestrer. Hun har en stemme som både er litt skjør, men samtidig bestemt og kontrollert. Det låter sprettent og humørfylt, selv om det blir ørlite granne snublete til tider. Det er mye tekst som skal ut her.

Ingvar Olsen synger «Little Green Bag» (The George Baker Selection) fra filmen «Reservoir Dogs»  
Det må påpekes at det går litt i surr for Ingvar i et lite parti her, noe som går lutover fokuset og konsentrasjonen hans i starten. Men det gjør ingenting som helst, all den tid han synger som en gud når han først er på plass. Stemmen hans er som skreddersydd for låten, og det er nesten komisk bra når han går opp på de lyse partiene. God stil og kul kis, som det heter.

Chinook Lamers (16) fra Sør-Fron synger «Oblivion» (M83 og Susanne Sundfør) fra filmen «Oblivion»  
Jepp, Chinook beviser en gang for alle at hun er den som har vokst mest med oppgaven. Det er en tøff nøtt å knekke å gi denne låten den monumentale kraften den krever. Du kunne se at hun virkelig måtte fokusere for å legge seg riktig i forhold til de voldsomme korene, men hun klarte å bryte gjennom og ro det hele trygt i land. Chinook har både teft, karakter og en stadig bedre mestringsevne – det kan føre henne til topps.

Jesper Jenset (17) fra Molde synger «Johnny B. Goode» (Marty McFly) fra filmen «Tilbake til fremtiden» 
Jesper hadde vært en fremragende sanger på et skoleball på 60-tallet, det er i alle fall helt sikkert. Han synger som alltid helt brukbart. Turne gjør han også – og smiler like bredt hele veien. Med andre topp stemning i riktig ramme. Men er han popstjernemateriale? Det er nok et spørsmål som må henge i luften en stund til. Musikalsk er han nok den som trekker det korteste strået i dette finaleheatet, men til gjengjeld er han en underholdende krabat å se på.

Friday, November 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments