Sykepleieren ble smittet med ebola da hun stelte USAs første dødsoffer

NEW YORK (Dagbladet): Pham (26) fikk selv det fryktede ebolaviruset etter å ha jobbet som sykepleier for ebolasmittede Thomas Eric Duncan. Han var den første som fikk diagnostisert sykdommen i USA og døde onsdag i forrige uke etter å ha blitt behandlet på Texas Health Presbyterian Hospital i Dallas.

Pham og de andre helsearbeiderne brukte omfattende verneutstyr da de ga ham behandling. Likevel ble Pham selv smittet. Nå kjemper hun for livet fra en sykeseng på det samme sykehuset.

- Det går bra med meg, og jeg ønsker å takke alle for deres vennlige ønsker og bønner. Jeg er velsignet med støtte fra familie og venner, og jeg er velsignet med å bli tatt vare på av det beste teamet av leger og sykepleiere i verden her på Texas Health Presbyterian Hospital Dallas, sier Pham selv i en kort uttalelse til pressen tirsdag, ifølge Dallas Morning News.

-Tapper kamp

Tilstanden hennes er nå oppgradert fra stabil til god.

- Hjertene og bønnene til alle her på Texas Health Presbyterian Hospital Dallas er med Nina Pham. Vi jobber ustanselig for å hjelpe henne i denne tapre kampen. Legene og sykepleierne som behandler henne er håpefulle, og vi ber om at hele landet ber med oss, sier sykehusdirektør Barclay Berdan.

Tilstanden til Pham skal ha bedret seg etter at også hun fikk en blodoverføring fra den amerikanske legen Kent Brantly. Han ble selv smittet med ebola og var den første i USA som overlevde. Dermed inneholder blodet hans antistoffer som kan stanse sykdommen. Fra før har han gitt blodoverføringer til to andre ebolapasienter, Nick Sacra og Ashoka Mukpo. Pham fikk blodoverføringen mandag, ifølge Dallas Morning News.

Tusenvis av døde

Pham var en av 70 medarbeidere på sykehuset som deltok i behandlingen av Duncan. Hun skal hele tida ha brukt verneutstyr og fulgt de strenge prosedyrene, så det er foreløpig ikke kjent hvordan hun ble smittet.

Også i Norge får en kvinne, som var feltarbeider for Leger Uten Grenser i Sierra Leone, behandling på Oslo universitetssykehus etter å ha blitt smittet med ebola.

Så langt er over 8000 mennesker smittet og 4000 døde av det fryktede viruset i de tre vestafrikanske landene, Sierra Leone, Guinea og Liberia, som er hardest rammet, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Det er ventet at antallet smittede vil passere 9000 denne uka.

 

Wednesday, October 15th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments