Svenske myndigheter til 4500 innbyggere: Flykt!

(Dagbladet): Expressen melder like før 10.30 at Våstmanlands länsstyre ber folk i Norberg om å forberede på evakuering, og at vil være en god idé å evakuere allerede.

Salabrannen, som nå herjer i kommunen Västmanland i Sverige, truer stadig større bebyggelser. Skogbrannen er den største i Sverige i moderne tid.

Så langt har over 1200 mennesker blitt evakuert, og selv om en evakuering av de 4500 innbyggerne i tettstedet Norberg ennå ikke formelt er satt i verk oppfordrer nå länsstyre, som er tilsvarende fylkeskommunene i Norge, beboerne i Norberg om å komme seg vekk fra brannen.

Ingen planer

I dag tidlig fantes det ingen planer om å evakuere ytterligere området, men brannen sprer seg nå raskt nordover.

Heller ikke i går var det planer om å evakuere, men svenske myndigheter oppfordret allmenheten til å ikke ta seg til brannplassen, skriver Expressen.

Skogbrannen i Midt-Sverige raser nå på sjette døgn. Situasjonen er ikke under kontroll, og i dag ventes det to spesialfly fra Italia som kan bidra i slukningsarbeidet.

- Blant tretoppene blåser det 15 meter per sekund. Det gjør at gnister kan forflytte seg flere kilometer, sier Erik Bergman i den svenske redningstjenesten ifølge Aftonbladet.

Én omkommet

Én person har blitt funnet omkommet i forbindelse med den voldsomme skogbrannen som herjer i Sverige, opplyser politiet.

Den døde personen ble funnet sterkt forbrent på en vei nord for Stabäck. Så langt har det ikke vært mulig å identifisere vedkommende.

Svært høye temperaturer, ekstrem tørke og vind har fått brannen til å spre seg raskt. I natt var ikke målet å slukke brannen, men å begrense den, ifølge de lokale myndighetene i Västmanland.

I løpet av mandagen ble innbyggere i tettstedene Gammelby, Ängelsberg og Västervåla evakuert fra hjemmene sine.

- Det føles kaotisk, vemodig og uvirkelig, sier Christer Eriksson, en av dem som måtte dra idet flammene nærmet seg.

På ettermiddagen ble ni personer, som jobbet frivillig med slokking av brannen, hentet ut av brannområdet med forsvarshelikopteret Black Hawk.

- Det var i siste øyeblikk. Dette kunne ha gått ille, sier redningsleder Mats Körner.

(Dagbladet/NTB)

Tuesday, August 5th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments