Svensk toppolitiker trekker seg etter disse tekstmeldingene

(Dagbladet): En toppolitiker fra Sosialdemokratene  i Sverige har trukket seg fra alle politiske verv etter at avisa Expressen har avslørt at han har sendt en rekke svært upassende SMS-er til en ungdomspolitiker, en ung kvinne hos partiet Moderaterne.

Politikeren har frem til i dag hatt flere høytstående verv hos Sosialdemokratene, både på kommunalt og regionalt nivå, og er en kjent profil i partiet, skriver Expressen.

Nå har karrieren tatt en bråbrems – kun en uke før svenske velgere går til valgurnene, et valg som etter alle solemerker vil gi nettopp Sosialdemokratene makten tilbake i Sverige.

Lover karrieresuksess

SMS-ene er av det flirtende slaget. Politikeren skriver til kvinnen at han snart vil få makt, og deretter en «date» med kvinnen.

SMS-ene inneholder også anmodninger til å bytte parti. Blant annet skrives det: «Du blir å gjøre en strålende karriere som forsker om du bare er venn med partiet».

Sosialdemokratenes partisekretær Carin Jämtin har kommentert saken overfor Expressen.

- En spøk

- En person som oppfører seg slik overfor en ung kvinne, kan ikke representere Sosialdemokratene. Jeg forventer at partidistriktet reagerer umiddelbart, sier hun.

 I dag ble det altså kjent at politikeren selv velger å trekke seg. Han kaller det hele en spøk i en SMS til Expressen:

«Selv om min intensjon med disse SMS-vitsene var de samme, de har blitt oppfattet annerledes. Derfor er det uakseptabelt og jeg velger å ta konsekvensene».

Sunday, September 7th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments