Svensk journalist skutt og drept på åpen gate i Kabul

Svensk UD bekrefter overfor Svenska Dagbladet at journalisten Nils Horner har blitt drept i Kabul i dag. Horner var Asia-korrespondent for Sveriges Radio.

—    Dette er en av de verste dagene i historien til Sveriges Radio, sier Svergies Radios administrerende direktør Cilla Benkö i en uttalelse på Sveriges Radios hjemmeside.

Nils Horner begynte å arbeide som utenrikskorrespondent for Sveriges Radio i 2001, og da hovedsakelig i Asia og Midtøsten. Horner ble 51 år.

—    Nils var en av våre beste og mest erfarne korrespondenter, og det som har skjedd med han i dag er forferdelig. Vi gjør nå vårt beste for å sette oss inn i alle detaljer om hva som skjedde, sier Benkö.

Skutt på åpen gate


Sayed Gul Agha Hashimi, sjef for kriminaletterforskningsenheten i Kabul, sier at journalisten arbeidet for en svensk nyhetsorganisasjon da han ble skutt på tirsdag i et område i utkanten av byen.

Vitner sier til nyhetsbyrået AFP at journalisten ble skutt på åpen gate, og at han var død når han kom til sykehus.

Attentatet skal ha skjedd i nærheten av en libanesisk restaurant, som skal ha vært populær blant utlendinger, og som senest i januar ble utsatt for et bombeattentat hvor mer enn 20 skal ha omkommet.

Et vitne skal ha hørt at det var to skudd.

— Jeg hørte enda ett skutt, og så mannen falle, sier en anonym mann til AFP.

Taliban nekter kjennskap til attentatet

— Vi har sjekket med mujahedin (hellige krigere), og de er ikke innblandet, sier Zabiullah, en talsmann for Taliban, til AFP.

Saken oppdateres.

Tuesday, March 11th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments