- Svensk hockey-spiller testet positivt for ulovlig stoff

Den svenske hockeystjerna Nicklas Bäckström ble nektet å spille OL-finalen mot Canada på søndag. En kamp Sverige forøvrig tapte 3-0.

Årsaken til dette er at svensken skal ha testet positivt på et stoff som er regnet som forbudt. Det melder Yahoo Sports.

Selv har han ikke villet komme med noen kommentar.

Og det hele skjedde under dramatiske omstendigheter.

Allergimedisin

I garderoben like før finalen skulle starte, ble Bäckström hentet ut og var ikke med på oppvarmingen. Lagledelsen ville på det tidspunktet bare si at det dreide seg om medisinske årsaker, men i etterkan har det blit klart at det var noe mer.

De første opplysningene gikk ut på at det dreier seg om en allergimedisin. Denne medisinen skal ligne på Clarityn og inneholde psuedofedrin. En substans som står på både Wada og IOKs liste over forbudte stoffer.

Den svenske olympiske komiteen (SOK) har bekreftet dette overfor svenske Aftonbladet.

- Nicklas har tatt allergimedisin som har gitt utslag i en dopingtest, sier pressesjef Björn Folin.

Han skal ha tatt denne medisinen i sju år, uten at den har gitt seg noen form for utslag tidligere.

Bäckström, som til daglig tjener til livets opphold i Washington Capitals, har i OL spilt senter i Sveriges kanskje beste rekke mellom Daniel Sedin og Loui Eriksson.

Men Folin sier til Expressen at han ikke tror dette kommer til å få noen følger for det svenske laget som dermed vil beholde sine sølvmedaljer.

- Veldig merkelig

Johan Tornberg i svenske Viasat, som har rettighetene på OL-hockeyen på andre siden av grensa, sier til Aftonbladet at han er sjokkert over nyheten.

- Jeg lurer på hva det er som har skjedd, og hva slags opplysninger han har hatt om medisinen. Vanligvis skriver du ned hvilke medisiner du tar, og sjekker med ledelsen og legene hvilke som er ok hvilke som ikke er ok, sier han.

- Jeg synes det hele virker veldig merkelig, for det her pleier ikke å være et problem.

Bäckströms agent, Gunnar Svensson, sier til Expressen at han ikke tror dopingavstengingen kommer til å ha noe å si for hans spill på klubblaget.

- En kvalifisert gjetning er at det ikke kommer til å få noen konsekvenser, men jeg vet ikke sikkert. De har sine egne regler i NHL, men det kan bli en avstenging fra det internasjonale forbundet. Vi får vente og se, sier Svensson.

Det kommer opplysninger om at det blir en pressekonferanse med Bäckström og den svenske legen klokka 16.

Det glatte lag

Dermed rundes mesterskapet for Bäckström av på verst tenkelige måte. Men det startet også tøft. Allerede før lekene var igang fikk han de verste skussmål av sin egen bestemor, Britt Bäckström.

- Han kommer til å dumme seg ut. Han har spilt så dårlig, lenge, sa Britt til MittMedias OL-program Hockeysurr, gjengitt av Aftonbladet.

- Jeg er oppe og kikker på noen perioder (under ishockeykamper journ.anm.). Når det går dårlig så går jeg og legger meg, sa hun den gang.

Sunday, February 23rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments